Kansspelautoriteit gaat boetes geven aan games met lootboxes

Kansspelautoriteit gaat boetes geven aan games met lootboxes

Volgens de Nederlandse Kansspelautoriteit overtreden bepaalde games met lootboxes de regels. En hier worden boetes aan gehangen, tenzij de ontwikkelaar hun game aan gaat passen. Tien populaire games zijn onderzocht. In vier van deze titels konden prijzen uit de lootboxes via externe handelsplaatsen worden verkocht. Hierdoor is het mogelijk om echt geld te verdienen met de game, iets wat tegen de regels is.

De games waar het om draait zijn FIFA 18, PlayerUnknown’s Battlegrounds, DOTA 2 en Rocket League. De ontwikkelaars krijgen acht weken om het aan te passen. Tegen de NOS zei Marja Appelman, de directeur van de Kansspelautoriteit:

Ze zijn ontworpen zoals gokspellen zijn ontworpen, met het gevoel dat je bijna hebt gewonnen. Er zijn allerlei geluidseffecten en visuele effecten als je zo’n loot box opent. Daarmee heb je de neiging om door en door te spelen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.