Klassieke Pokémon in Pokémon X en Pokémon Y

Klassieke Pokémon  in Pokémon X en Pokémon Y

Vanmorgen is tijdens een speciale Nintendo Direct-presentatie het verrassende nieuws bekendgemaakt dat spelers van Pokémon X en Pokémon Y niet Chespin, Fennekin of Froakie van professor Sycamore krijgen, maar daarentegen de keuze hebben uit een klassieke partner-Pokémon uit de allereerste Pokémon-spellen Pokémon Red en Pokémon Blue: Bulbasaur, Charmander of Squirtle. Het spektakel neemt nog verder toe omdat deze Pokémon tijdens een gevecht kunnen mega-evolueren zodra een speler ze tot Venusaur, Charizard of Blastoise heeft geëvolueerd en hun bijbehorende unieke megasteen heeft bemachtigd. Mega Venusaur, Mega Charizard, en Mega Blastoise bezitten een overweldigende kracht, die ongekend is voor een Pokémon-spel.

Vandaag zijn er tevens nog meer geheimen over mega-evolutie prijsgegeven. Er was al eerder bekendgemaakt dat Pokémon een unieke megasteen moeten vasthouden om te kunnen mega-evolueren. Nu is echter bekend dat er een tweede voorwaarde is waaraan spelers moeten voldoen voordat mega-evolutie optreedt. Trainers moeten ook een armband te pakken krijgen. Deze armband, die Mega Ring heet, is bezet met een mysterieuze steen, de zogenoemde Key Stone. De Key Stone van de Trainer hoort bij de megasteen die zijn of haar Pokémon vasthoudt. Samen brengen ze de evolutie tot stand die normaal gesproken onmogelijk is: de mega-evolutie.
De directeur van Game Freak, de heer Junichi Masuda, heeft bovendien Pokémon Bank aangekondigd. Dit is een nieuwe toepassing en dienst voor het Nintendo 3DS-systeem. Hiermee kunnen spelers van Pokémon X en Pokémon Y veilig en gemakkelijk maximaal 3000 van hun dierbare Pokémon online opslaan. Dankzij Pokémon Bank, dat vanaf 27 december 2013 in Europa verkrijgbaar is, neemt de opslagcapaciteit van een Pokémon-spel enorm toe, waardoor spelers de mogelijkheid hebben 100 boxen met Pokémon op te slaan. Deze opslagmogelijkheid vormt een aanvulling op de boxen die net als in vorige Pokémon-spellen al in Pokémon X en Pokémon Y aanwezig zijn.

Pokémon Bank biedt spelers nog meer mogelijkheden. Zo kunnen ze Pokémon uit meerdere exemplaren van Pokémon X en Pokémon Y opslaan en ophalen. Wanneer een spelkaart van Pokémon X of Pokémon Y in een Nintendo 3DS-systeem wordt gestoken of de downloadversie van het spel wordt geopend, kan de software van Pokémon Bank worden geactiveerd. Spelers kunnen vervolgens via Pokémon Bank Pokémon uit meerdere exemplaren van het spel naar één exemplaar van Pokémon X of Pokémon Y overbrengen.

Wanneer spelers de software downloaden, kunnen ze ook de hieraan gekoppelde toepassing Poké Transporter downloaden. Met deze toepassing kunnen ze eenvoudig vele Pokémon overbrengen die ze in andere Pokémon-spellen hebben gevangen. Tot dusver was het overbrengen van Pokémon uit een ouder Pokémon-spel naar de nieuwste spellen een tijdrovend proces. Dankzij Poké Transporter is dat nu een fluitje van een cent. Steek gewoon Pokémon Black, Pokémon White, Pokémon Black 2 of Pokémon White 2 in je Nintendo 3DS-systeem en gebruik Poké Transporter om Pokémon uit deze spellen naar Pokémon Bank over te brengen.

Wanneer spelers de software van Pokémon Bank op hun Nintendo 3DS-systeem activeren, moeten ze voor het gebruik hiervan jaarlijks een bedrag betalen. Dit bedrag is bestemd voor het onderhoud van de online server waarop spelers veilig en gemakkelijk maximaal 3000 Pokémon op kunnen slaan. Daarnaast maakt het ondersteuning van de toepassing voor toekomstige Pokémon-spellen mogelijk. Poké Transporter kan gratis gedownload worden zodra de software van Pokémon Bank is gedownload. Hou Pokemon.nl in de gaten voor meer informatie over de gratis proefperiode van 30 dagen voor Pokémon Bank. De gratis proefperiode geldt voor iedereen die tussen 27 december 2013 en 31 januari 2014 deze dienst downloadt én activeert.

Tijdens de Nintendo Direct-presentatie van vandaag is verder bekendgemaakt dat er in Europa twee speciale gelimiteerde versies van het Nintendo 3DS XL-systeem uitgebracht worden met daarop afbeeldingen uit Pokémon X en Pokémon Y. Deze systemen worden geleverd in rood of blauw, en hierop zijn de gloednieuwe Legendarische Pokémon Xerneas en Yveltal afgebeeld.

De volledige Nintendo Direct-presentatie kun je bekijken op http://nintendodirect.nintendo.nl.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.