Mega Charizard X onthuld in Pokémon X

Mega Charizard X onthuld in Pokémon X

Afgelopen maand is bekendgemaakt dat Charizard in de nieuwe Pokeémon een mega-evolutie kan bereiken. Dit is een extreem krachtige vorm waartoe alleen bepaalde Pokémon toegang hebben in gevechten. Het is nu bekend dat Charizard kan mega-evolueren tot Mega Charizard X of Mega Charizard Y, afhankelijk van welke Mega Stone Charizard bezit — Charizardite X of Charizardite Y. Als Charizard mega-evolueert tot Mega Charizard X wordt zijn lichaam zwart en zijn vlammen krijgen door de enorme hitte een blauwe kleur.

De eerder aangekondigde Mega Charizard is in feite Mega Charizard Y. Spelers moeten Charizardite Y in Pokémon Y bemachtigen om Charizard tot Mega Charizard Y te mega-evolueren. De Special Attack-statistiek van Mega Charizard Y neemt sterk toe, en zijn ability verandert in Drought. Hierdoor neemt de kracht van aanvallen van het type Fire toe. Mega Charizard Y kan het Fire-type aanval Blast Burn leren. Deze scherpe aanval wordt zelfs nog krachtiger door Drought, de Ability van deze Pokémon.

Mega Charizard X wordt voor het eerst geïntroduceerd. Spelers kunnen Charizardite X in Pokémon X bemachtigen en mega-evolueren Charizard tot Mega Charizard X. De Attack van Mega Charizard X neemt sterk toe, en zijn Ability verandert ook in Tough Claws, waardoor de kracht van de aanvallen die direct contact maken nog groter wordt. Deze Ability komt goed van pas als Mega Charizard X Dragon Tail leert. Deze aanval van het type Dragon kan zowel schade toebrengen alsook de vijandige Pokémon dwingen zich uit het gevecht terug te trekken.
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.