Launch trailer voor Sniper Elite III

Launch trailer voor Sniper Elite III

Noord-Afrika 1942, het Britse leger plaatst haar Long Range Desert Group in de regio in een poging om de vooruitgang van de Axis strijdkrachten tegen te gaan. OSS agent Karl Fairburne is meegekomen, een elite Sniper die de taak heeft gekregen om een pad vrij te maken in de regio: van de Libische havenstad Tobruk, door de Gaberoun en Siwa Oases, de kronkelende canyons van Halfaya ‘Hellfire’ Pass naar de oude ruïnes van Kasserine Pass. Ze moeten het geheime wapen van de Nazi’s aan het licht brengen en de plannen van de vijand tegenhouden om een ‘Wunderwaffe’, Wonder Wapen, los te laten in de wereld die het geallieerde verzet zal verpletteren en het tij van de oorlog zal keren.

Sniper Elite 3 is groter en bruter dan iedere andere game in de serie, met grotere en meer open levels, meer tactische keuzes, zoals met veel bombarie toeslaan of juist in stealth, verbeterde next-gen engine en graphics rendering technologie. Het handelsmerk uit de serie, de x-ray kill cam, is terug met nog meer details dan tevoren en de cams zijn zelfs uitgebreid naar nieuwe voertuigen ‘take downs’. Sniper Elite 3 bevat competitieve en coöperatieve multiplayer en challenge modi, naast de rijke en gedetailleerde campaign in een oorlogsgebied die het tij keert tegen de Nazi’s in Europa – wat ooit beschreven werd door Winson Churchill als “het einde van het begin”. De game legt de macht in de handen van de speler met meer keuze mogelijkheden dan ooit tevoren en de vrijheid om je doelstellingen te behalen zoals jij wilt. Ian Howe, president, 505 Games North America:

We zijn onder de indruk van de steun die wij van de media en onze community hebben gekregen voor Sniper Elite 3 nadat we de game vorig jaar hebben aangekondigd. Omdat we werken met een voortreffelijk team als Rebellion wisten we dat we iets bijzonders te pakken hadden. We kunnen niet wachten op de reactie van de fans als ze alle ongelooflijke aanvullingen en verbeteringen zien die zijn aangebracht in de game.

Onze Sniper Elite serie wordt steeds sterker. Sniper Elite 3 is een inspanning van een team getalenteerde mensen die verder bouwen op onze eigen plannen voor de serie, onze eigen technologie en de feedback van de community. Het vrijgeven van vijf platforms van een kwaliteitstitel als deze, tegelijkertijd, daar zou iedere studio in de wereld terecht trots op zijn, zoals wij nu zijn. De buzz op internet is erg sterk aanwezig en mensen kijken ernaar uit. We zijn er zeker van dat ook deze titel een nummer 1 hit wordt, wat een feestje waard is voor een Britse onafhankelijke studio als Rebellion. Een grote dank voor 505 Games, onze digitale en fysieke distributie partners en iedereen die aan het grote succes van Sniper Elite 3 heeft meegewerkt.
Sniper Elite 3 is verkrijgbaar vanaf vandaag voor Xbox One, PlayStation 4, Xnox 360, PlayStation 3 en PC.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.