Luister achter de schermen bij World of Warships

Luister achter de schermen bij World of Warships

n World of Warships zitten er honderden geluidselementen die de game compleet maken. In dit ontwikkelaarsdagboek nemen de Sint Petersburg ontwikkelaars jou mee “behind the scenes” en laten zien hoe de geluiden in de game tot stand zijn gekomen. Ontdek de lastige en leuke kanten die met sound design te maken hebben.

Het maken van de geluidsfragmenten is een ware onderneming. Er moeten geluiden gemaakt worden van alle shoten, doof makende salvo’s, beschadigde schepen, klotsende golven… en dat allemaal in bioscoopkwaliteit om de speler een zo’n realistisch mogelijk beleving te geven. Zo hebben schepen ook een speciale geluidspaspoort die beschikt over unieke geluidsfragmenten en ook wordt er uitgelegd hoe de audio design zich in het spel aanpast aan de omgevingen en gerelateerde acties. Volg het team naar hun zoektocht om de ideale geluiden te creëren om de spelers de meest intense momenten nog diepgaander te laten beleven.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.