Master of Orion ontwikkelaarsdagboek over de geboorte van de game

Master of Orion

PC
9.3

Geweldig

7.3

User Avg

Master of Orion ontwikkelaarsdagboek over de geboorte van de game

Meer dan twintig jaar geleden begonnen een aantal ontwikkelaars te werken aan een titel die later als een van de meest legendarische games werd beschouwd. In dit dagboek bespreken de sleutelpersonen hun ervaringen daarin.

Master of Orion is een moderne versie van het hooggewaardeerde sciencefiction strategie game uit de jaren 90 die de voorloper was van de 4X strategische genre die borduurt op de iconische eXplore, eXpand, eXploit, en eXterminate gameplay. Deze opgepoetste versie zal trouw blijven aan het origineel en beloofd diepgaande strategie, harde gevechten, diplomatie en exploratie. Dat allemaal met een goede dosis aan humor.

Spelers kunnen tien originele maar wel opgepoetste buitenaardse rassen verwachten die elk een unieke speelstijl hebben. Duizenden constant veranderende sterrenstelsels, honderden unieke technologieën, tientallen schepen…. Kortom geen enkel potje zal hetzelfde zijn.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.