Max Verstappen schrijft geschiedenis in F1 2017

Max Verstappen schrijft geschiedenis in F1 2017

Codemasters en Koch Media tonen de nieuwe trailer voor F1 2017, de officiële game van het FIA Formula One World Championship 2017. In de trailer speelt Max Verstappen F1 2017 in de imposante ‘Hall of Fame’ in het hoofdkantoor van Red Bull Racing, dat is gevestigd in Milton Keynes, Verenigd Koninkrijk, ter voorbereiding op het Formula 1 Rolex Brithish Grand Prix 2017 wat afgelopen weekend plaatsvond op het iconische Silverstone circuit.

Voor het eerst in de F1-reeks van Codemasters zitten er, naast alle twintig officiële circuits van het 2017-seizoen, verkorte varianten van de circuits in het spel. Bijvoorbeeld ‘Silverstone Short’, waarop Max Verstappen tijdens het spelen van de nieuwe game met de Red Bull Racing RB13 uit 2017 en met de klassieke Red Bull Racing RB6 uit 2010 racet.

Max vertelt over zijn ervaring met de nieuwe F1 2017 game: “De game spreekt me heel erg aan en de nieuwe wagens zijn een stuk gaver om mee te rijden. De kwaliteit van het beeld is veel beter en de wagens zijn realistischer, wat altijd goed is. Ik hou erg van de details die je terugziet in de klassieke wagens en het is altijd bijzonder om in zulke legendarische wagens te rijden. Ik vind het een geweldige game, het is zonder twijfel heel leuk om te spelen.”

In de trailer legt Verstappen ook uit hoe de twee wagens voor hem aanvoelen in vergelijking met zijn ervaringen met de echte wagens: “De RB13 uit 2017 voelt heel goed aan in de game. Het nieuwe design van de wagens uit het 2017-seizoen zorgt net als de bredere banden voor extra grip, waardoor hogere bochtsnelheden mogelijk zijn, maar ook meer precisie is vereist. De klassieke RB6 is in vergelijking lichter, heeft een langzamere topsnelheid en een minder snelle rem, maar het geluid van de motor is natuurlijk het grootste verschil.”
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.