Meer details rondom ‘originele Xbox’ backwards compatibility #E32017

Meer details rondom ‘originele Xbox’ backwards compatibility #E32017

Tijdens de persconferentie van Microsoft liet Phil Spencer weten dat games van de originele Xbox via backwards compatibility ook speelbaar gaan worden op de Xbox One. Nu brengt Phil Spencer meer informatie over de functie die later dit jaar moet verschijnen.

We can support the discs, which was actually a technically achievement for the team. I didn’t think we were going to get there. But I also know a lot of people can’t find those discs anymore, so we will definitely make sure they are available digitally for people.

Wat Spencer dus aangeeft is dat het mogelijk was om de discs van de Xbox in de One te stoppen, maar dat veel mensen deze waarschijnlijk niet meer hebben. Daarom gaan ze digitaal beschikbaar komen. De prijzen hiervoor zijn nog niet bekend, maar Spencer gaf wel aan dat Xbox Game Pass een mooie plek zou zijn voor dit soort games.

We have a lineup of games we’re working on, we are not making any kind of commitment about all the first-party games.

Verder liet Spencer weten dat niet alleen games van Microsoft, maar ook third party naar de service gaan komen. Op de vraag of de games nu achievements gaan krijgen wilde hij nog niets zeggen. Wel vertelde hij dat de Xbox 360-games die speelbaar zijn op de One de definitieve versies van de spelen zijn en dat dit ook het geval gaat zijn met de Xbox-titels. Ze ogen stukken beter, spelen vloeiender en besturen beter.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.