Michael Martinez ‘Taco’ uit Roermond wint Nederlandse finale Mortal Kombat Cup

Michael Martinez ‘Taco’ uit Roermond wint Nederlandse finale Mortal Kombat Cup

Michael Martinez uit Roermond heeft gisteren tijdens de Nederlandse finale van de Mortal Kombat Cup 11 andere finalisten verslagen in de bloedstollende Mortal Kombat X competitie. Michael toonde zichzelf de allerbeste speler en mag zichzelf de beste Nederlandse Mortal Kombat X speler noemen en Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Parijs.

Michael Martinez heeft tijdens een Mortal Kombat toernooi in mei, georganiseerd door de Media Markt in Roermond, een van de twee felbegeerde wildcards voor de finale gewonnen. Tijdens de Mortal Kombat X training, speciaal gegeven voor de finalisten van het toernooi, op zaterdagavond jl. werd Michael al als echte kanshebber aangewezen door Mortal Kombat pro spelers Ketchup & Mustard (Jake en Ryan Neal). Tijdens de finale op zondagmiddag stond Michael Martinez tegenover Arsen Saakyan ‘The Heartbreak Kid’. Michael bleek toch sterker dan Arsen waarmee hij zich verzekerde van een plaats in de Europese finale.

Michael Martinez vertelt vol trots: “De vele uren Mortal Kombat spelen door de jaren heen hebben nu echt hun vruchten afgeworpen! Het doet me goed om mezelf (for the time being) de beste speler van Nederland te mogen noemen. Ik hoop dat ik de Nederlandse fighting game scene trots kan maken in Parijs. Ik verwacht behoorlijk goede tegenstanders, maar ik denk dat ik wel een goede kans maak om in de top 3 terecht te komen. Eerst nog een hele hoop trainen en dan vol gaan voor de Europese titel.”

Warner Bros. Interactive Entertainment heeft op 14 april Mortal Kombat X uitgebracht voor Playstation 4, Xbox One en PC. Ter ere van deze release wordt de Mortal Kombat Cup georganiseerd, een toernooi voor iedereen die zijn Mortal Kombat skills wil laten zien. Michael Martinez vertegenwoordigt Nederland tijdens de Europese finale op de JAPAN Expo in Parijs. De winnaar van de Europese finale vertrekt naar Los Angeles voor de wereldwijde kampioenschappen op 11 juli.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.