Microsoft lost groot probleem Xbox One X op

Microsoft lost groot probleem Xbox One X op

De Xbox One X. Een console die games in native 4K gaat spelen. Maar dat brengt naast een hoop prachtige beelden ook problemen met zich mee. De 4K assets die games nodig gaan hebben zijn gigantisch groot. Groter dan een normale game, uiteraard. Games van honderd gigabyte groot zijn dan ook eerder regel dan uitzondering. Mensen die geen externe harde schijf hebben liggen naast de Xbox One X zullen dus na tien games een volle harde schijf hebben. Echter, Microsoft werkt aan een oplossing.

Mike Ybarra, grote man achter het Xbox platform, heeft laten weten dat Microsoft kijkt naar een techniek die ze ‘Intelligent Delivery’ noemen. Het is iets wat nog in ontwikkeling is bij Microsoft, maar het gaat er voor zorgen dat games hun assets niet alleen op je console zetten, maar ook in de cloud. Hierdoor kan een game er voor kiezen om assets die non stop nodig zijn daadwerkelijk op je harde schijf te zetten, terwijl assets die niet steeds nodig zijn gewoon op internet te laten staan. Deze worden dan snel gedownload wanneer ze nodig zijn, verwijderd wanneer ze niet meer nodig zijn. Als speler merk je hier niets van, dit gaat allemaal in de achtergrond. Je game zal niet anders lopen dan dat ‘ie nu doet. Of de functie tijdens de launch van de One X al beschikbaar is, is niet bekend.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.