Microsoft zet groot in op mixed reality

Microsoft zet groot in op mixed reality

Met de Hololens is Microsoft al een tijdje op zoek naar een compleet nieuwe manier waarop we onze content opnemen. Een mix van augmented reality en virtual reality is volgens Microsoft een belangrijke focus. Nu, tijdens Microsoft Build 2017, heeft Microsoft meer laten zien van dat wat ze van plan zijn. Zo werd er tijdens de keynote een compleet nieuwe VR-headset getoond van Acer, draaiende op het Windows-platform. De headset brengt de twee realiteiten samen en brengt de ‘mixed reality’. De headset kan gebruikt worden in een omgeving samen met de Hololens. Hierdoor kan Microsoft nu, met behulp van partners, betaalbare headset brengen die in elke kamer kunnen werken. Er zijn geen sensoren meer nodig om de kamer af te bakenen. De headset moet dit jaar nog beschikbaar komen voor 299 dollar.

Daarnaast heeft Microsoft controllers gepresenteerd die bij deze headsets passen en samen in een bundel met de headset voor 399 dollar verkocht gaan worden. Met deze controllers is het mogelijk om interactie te hebben met de ‘hologrammen’ in je eigen kamer. Of deze techniek ook naar de Xbox gaat komen is momenteel nog niet bekend.
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.