Mod brengt Warcraft IV naar StarCraft II

Mod brengt Warcraft IV naar StarCraft II

Warcraft III: Reign of Chaos is een game die verschenen is in 2002. Een jaar later verscheen de uitbreiding Warcraft III: The Frozen Throne. De games waren enorm succesvol en fans hoopte al snel op een vervolg. Die kwam er in 2005 in de vorm van World of Warcraft. Toch was dit niet helemaal wat men van een vervolg had verwacht. Waar World of Warcraft een MMORPG is, was Warcraft III nog een RTS. Dus eigenlijk mogen we niet spreken over een vervolg. Die moet er nog steeds komen. Voor sommige duurt het veel te lang, volgens Steven Luo had de game er al lang mogen zijn. Het deed hem besluiten om de game dan zelf maar te gaan maken in de vorm van een mod voor StarCraft II. WOW RTS: Alliance and Horde is inmiddels een feit.
WOW RTS: Alliance and Horde, WAH in het kort, is inmiddels gratis te krijgen via de StarCraft II: Heart of the Swarm Arcade en brengt je een volledige Warcraft RTS-ervaring. Dit alles helemaal compleet met models, texturen en geluiden. Momenteel zijn er drie maps te spelen waarbij Crossroads een exacte replica lijkt van de crossroads in World of Warcraft. Op elke map kun je vechten als de Alliance of Horde en zijn er veertien gebouwen, zestien units, achttien helden en vijftig verschillende typen creeps.

Steven Luo was zo overtuigd van deze mod dat hij zijn baan op heeft gezegd om fulltime te werken aan het stukje software. Wanneer de mod aan gaat slaan onder de spelers van StarCraft II wil hij maps van The Burning Legion toe gaan voegen. De mod is 245 megabytes groot.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.