Nieuwe beelden voor Middle-earth: Shadow of Mordor

Nieuwe beelden voor Middle-earth: Shadow of Mordor

Het leger van Sauron heeft The Black Gates geïnfiltreerd en vermoordt iedereen op hun pad. Talion, die al zijn dierbaren heeft verloren, staat op uit zijn graf. De rust van de dood wordt hem niet gegeven… waarom heeft hij het overleefd? Warner Bros. Interactive Entertainment en Monolith Productions geven vandaag nieuwe screenshots en concept art vrij van de aangekondigde videogame Middle-earth: Shadow of Mordor. De beelden bieden een uitgebreide kijk in de dynamische wereld van de game en de next gen features.

Spelers nemen de vorm aan van Talion. Enkele ogenblikken voor hij zelf sterft verliest deze ranger zijn familie en alles wat hem dierbaar is. Hij staat op uit de dood door een mysterieuze ‘Spirit of vengeance’.

Spelers beheersen Wraith Powers om wraak te nemen op vijanden, groeperingen te infiltreren en om te domineren in een adaptieve wereld.

Een verscheidenheid aan vijanden vraagt om verschillende tactieken. De spelers worden gestimuleerd om hun vaardigheden, talenten en wapens zodanig te verbeteren dat ze legendarisch worden, door een systeem met ‘rune’ beloningen die gebaseerd is op de strategie van de speler.

Middle-earth: Shadow of Mordor speelt zich af tussen The Hobbit en The Lord of the Rings. Het verhaal begint in de nacht dat Sauron terugkeert naar Mordor en onrust zaait in de regio.

Middle-earth: Shadow of Mordor brengt een duister verhaal over vergelding. Spelers nemen de rol aan van Talion, een ranger die alles verliest op de avond dat Sauron terugkeert naar Mordor. Tijdens Talions persoonlijke wraaktocht ontrafelen spelers het mysterie van de geest die hem in zijn macht heeft, ontdekken zij de oorsprong van de ‘Rings of Power’ en confronteren zij de ultieme vijand.

Met een dynamische next-gen game omgeving aangedreven door het Nemesis systeem, maken spelers een persoonlijk plan voor wraak. Zij zetten Mordor naar hun hand, waardoor de videogame een unieke ervaring voor alle spelers biedt. Iedere vijand die spelers tegenkomen is een uniek individu die zich onderscheidt met zijn persoonlijkheid, sterktes en zwaktes.

Door vijandelijke ontmoetingen worden persoonlijke aartsvijanden gecreëerd specifiek voor die gameplay sessie. Spelers moeten iedere vijand te slim af zijn om de groeperingen te infiltreren en domineren in de dynamische wereld die de acties en keuzes onthoudt en zich daaraan aanpast.

Middle-earth: Shadow of Mordor verschijnt voor PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360 en Windows PC.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.