Nieuwe toegankelijke controller Xbox One mogelijk gelekt

Nieuwe toegankelijke controller Xbox One mogelijk gelekt

Het is zomaar mogelijk dat Microsoft werkt aan een nieuwe controller voor de Xbox One. De controller is vermoedelijk gelekt. Opvallend is dat het design compleet anders is dan dat wat we van de controllers van Microsoft gewend zijn. Het zou dan ook gaan om een controller voor mensen met beperkingen. Het is een dunne, platte controller waarop we de bekende knoppen zien. Echter zijn er twee grote pads aanwezig.

Functies zijn ingegraveerd in de controller zodat mensen met beperkt zicht precies weten waar ze met hun vingers aan toe zijn. Volgens Windows Central zijn er drie led-lampjes in de controller aanwezig, recht boven de d-pad. Deze moeten overeenkomen met de led-lampjes op een nieuwe Xbox Elite-controller. Links van de controller zien we een USB en Mini-jack.

Volgens Windows Central geeft de bron aan dat de controller onder codenaam Project Z in ontwikkeling is, wat moet staan voor Zephyrus. De controller moet de Xbox Adaptive Controller heten. Of het waar is weten we nog niet. Misschien toont Microsoft de controller tijdens haar persconferentie tijdens de E3. Deze is op 10 juni om 21.00.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.