Nieuwe trailer voor Crimes & Punishments: Sherlock Holmes

Nieuwe trailer voor Crimes & Punishments: Sherlock Holmes

Crimes & Punishments, de nieuwe onderzoek game van Frogwares, onthult een nieuwe gameplay video, waarin een van de vele vaardigheden van Sherlock te zien is: de kunst van subversief gedrag! Deze nieuwe video is de tweede van een serie video’s die worden vrijgegeven in de komende weken tot de release van de game op 30 september op PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360 en PC.

Holmes staat bekend om zijn hoge intelligentie en zijn ongekende ontcijfervaardigheden. Echter, Sherlock is, zoals hij is bedacht en geschreven door Arthur Conan Doyle, ook een meester in subversie. Dit kenmerk gebruikt Frogwares in Crimes & Punishments als een van de vele vaardigheden die de spelers actief gebruiken om zes cases in de game op te lossen.

In Holmes’ slaapkamer op Baker Street staat een kledingkast die de sleutel vormt tot de vermommingen van Holmes, net als een kaptafel met pruiken, hoeden, brillen, verschillende haarstijlen en baarden. Kortom, alles wat nodig is om te transformeren in zo ongeveer iedereen! Dit is een zeer nuttige vaardigheid, als het gaat om het benaderen van verdachten die op hun hoede zijn voor een bekende detective, om zo informatie of zelfs bekentenissen te krijgen, door net te doen alsof je een lid van hun sociale klasse bent. Dit is precies wat de video van vandaag onthult, deze “Art of Subversion”, waarin we zien hoe Sherlock zich vermomt als een Ierse zeeman om een verdachte te benaderen.
Crimes & Punishments markeert het belangrijkste hoofdstuk in de Sherlock Holmes serie. Het besluit van Frogwares studios om over te gaan van hun eigen engine naar de Epic Unreal Engine 3 zorgt voor een rijkere, meer meeslepende en gedetailleerde rendering van zowel de omgeving als de personages.

Maar de verandering van de game engine heeft niet alleen de graphics verbeterd, nieuwe onderzoekstechnieken zijn ontwikkeld en de game biedt nu tot 14 gamemechanieken. De nieuwe gamemechanieken geven de speler het gevoel dat hij Sherlock Holmes is, vanaf de opening van ieder van de zes onderzoeken tot de arrestatie van de daders en de morele dilemma’s van de spelers. Spelers kunnen de ongelooflijke gaven en talenten waar Sherlock zo bekend om staat gebruiken, zoals zijn capaciteit om de details van een individu te raden door ze simpelweg te observeren, of het reconstrueren van een gebeurtenis in het verleden door het bestuderen van de belangrijkste kenmerken van een plaats delict.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.