Nintendo Direct geeft nieuwe informatie titels in 2014

Nintendo Direct geeft nieuwe informatie titels in 2014

Tijdens de eerste Nintendo Direct-uitzending van 2014 werden veel releasedata en speldetails voor nieuwe Wii U- en Nintendo 3DS-titels onthuld. Deze Nintendo Direct-uitzending besteedde aandacht aan verschillende nieuwe titels voor Wii U-bezitters.

Vanaf 30 mei kun je plankgas gaan in Mario Kart 8, de familievriendelijke spelserie die voor het eerst voor de Wii U verschijnt. Deze keer doet ook Bowsers bende mee aan de race! De uitzending bevatte ook nieuwe beelden van langverwachte Wii U-titels zoals Bayonetta 2 van PlatinumGames en het nieuwe spel dat in ontwikkeling is bij Monolith Software. Andere verrassingen waren de aankondiging van NES Remix 2, met nieuwe retro-uitdagingen en een Luigi-variant op een geliefde klassieker die in de Nintendo eShop verschijnt, en de onthulling van Little Mac uit de Punch Out!!-serie als speelbaar personage voor zowel Super Smash Bros voor Wii U als voor de handheldvariant.

Naast Super Smash Bros. voor Nintendo 3DS blijft het softwareaanbod voor de Nintendo 3DS-systemen in 2014 groeien met titels voor alle leeftijden en smaken. Zowel Mario Golf: World Tour als Kirby: Triple Deluxe verschijnen in mei. Yoshi krijgt zijn eigen Nintendo 3DS XL Yoshi Special Edition-systeem om de release van Yoshi’s New Island op 14 maart te vergezellen. In de Nintendo eShop wordt onder water een hevige strijd geleverd door Steel Diver: Sub Wars, dat nu verkrijgbaar is als gratis download. Vanaf 13 maart wordt een geheel ander gevecht geleverd in Pokémon Link: Battle!, beschikbaar als downloadbare titel.

2014 belooft een jaar te worden waarin eigenaren van een Nintendo-systeem heel wat memorabele gameplay-ervaringen krijgen voorgeschoteld. In de uitzending van vandaag was er bijvoorbeeld aandacht voor Game Boy Advance-titels die vanaf april op de Wii U Virtual Console uitkomen. Ook waren er gastoptredens van Donkey Kong, professor Layton en Phoenix Wright. Je kunt de complete aflevering hier beneden bekijken.
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.