Nintendo's Miitomo krijgt releasedatum

Nintendo's Miitomo krijgt releasedatum

Spannend nieuws voor Nintendo-fans! Vanaf donderdag 31 maart is Miitomo, Nintendo’s allereerste app voor smart devices, verkrijgbaar in diverse Europese landen. Miitomo werd eerder al gelanceerd in Japan waar de app al snel een dik miljoen keer was gedownload. Deze free-to-start sociale ervaring laat spelers via Mii-personages op een heel nieuwe manier unieke gesprekken met vrienden voeren.

Het is heel eenvoudig om met Miitomo aan de slag te gaan en deel uit te maken van deze mijlpaal in Nintendo’s geschiedenis. Nadat de app gratis is gedownload in de App Store van de iPhone, iPod touch of iPad, als ook op Android-apparaten, kunnen gebruikers een Mii-personage maken door te kiezen uit kapsels, ogen en andere uiterlijkheden, en de stem en persoonlijkheid ervan bepalen. Gebruikers kunnen ook de camera van hun smart device gebruiken om een foto van zichzelf te maken die kan worden gebruikt om een Mii-personage te maken. Of ze kunnen hun Mii-personage met behulp van een QR Code importeren vanaf hun Wii U of Nintendo 3DS- systeem.

Wanneer hun Mii-personage klaar is, kunnen gebruikers vrienden die de app hebben toevoegen, of de app koppelen aan hun bestaande Facebook- of Twitter-accounts. Vervolgens is het tijd om wat vragen te beantwoorden! Miitomo begint conversaties en maakt van gesprekken een soort spelletje door gebruikers allerlei grappige vragen te stellen. Hoe zou je je kledingsstijl beschrijven? Wat is het vreemdste dat je ooit gegeten hebt? Als je tienduizend euro kreeg en het in één dag moest uitgeven, wat zou je er dan mee doen? De antwoorden worden gedeeld onder vrienden en geven aanleiding tot interessante conversaties, waarbij het deel van de fun is om onverwachte feiten over je vrienden te weten te komen. Wanneer gebruikers de antwoorden van vrienden zien, kunnen ze die antwoorden een “hartje” geven, of erop reageren met een tekst of afbeelding.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.