The LEGO Movie Videogame nu ook op iOS

The LEGO Movie Videogame nu ook op iOS

Warner Bros. Interactive Entertainment, TT Games en The LEGO Group kondigen de release aan van The LEGO Movie Video Game voor iPhone, iPad en iPod touch. De videogame is nu beschikbaar voor download in de App Store.

The LEGO Movie Video Game volgt Emmet, een doodnormale en brave burger die per ongeluk wordt gezien als de sleutel tot het redden van de wereld. In de videogame begeleiden spelers Emmet als hij wordt aangetrokken door een gemeenschap van vreemdelingen, voor een epische zoektocht om de kwaadaardige vijand te stoppen. Een reis waar Emmet totaal niet op voorbereid is, met alle hilariteit tot gevolg.

Met een mix van meer dan 90 personages uit de film, waaronder Batman, Superman, de Green Ninja en Gandalf, biedt The LEGO Movie Video Game spelers een reis door fantastische werelden in 45 levels. Spelers kunnen gebruik maken van twee verschillende controle mechanismen: Classic en Touch Screen, alsmede van controller support, waardoor spelers LEGO instructiepagina’s kunnen verzamelen en gebruiken om zo nieuwe paden te creëren en de krachten van meesterbouwers te gebruiken om bijzondere virtuele LEGO creaties te bouwen. Deze mobile game bevat de bekende animatiestijl die, net als in de film, de bewegingen van de daadwerkelijke LEGO speelsets simuleert.

Wij bespraken de game als eens voor de Xbox 360. Die recensie kun je hier nog eens lezen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.