Officieel: Nintendo NX verschijnt maart 2017

Officieel: Nintendo NX verschijnt maart 2017

Nintendo heeft bij de presentatie van de jaarcijfers over het afgelopen fiscale jaar, dat liep tot en met 31 maart, een aantal updates gedeeld, waaronder de eerste informatie over Nintendo’s volgende videogamesysteem, dat de codenaam NX draagt.

“Tegelijk met het presenteren van de jaarcijfers kijken we vooruit naar de boeiende periode die voor ons ligt, met verdere groei in onze mobiele handel, nieuwe producten voor onze eigen videogamesystemen en onze voortdurende inspanningen om meer gebruikers in contact te laten komen met onze intellectuele eigendommen,” aldus Nintendo-president Tatsumi Kimishima.

Miitomo: Nintendo’s eerste app voor smartphones en tablets heeft wereldwijd inmiddels 10 miljoen unieke gebruikers. De gratis te gebruiken sociale app kwam op 15 maart in Japan uit en op 31 maart in tal van andere landen, waaronder Nederland. Naast dit indrukwekkende gebruikersaantal zijn er tot vandaag al ruim 300 miljoen gesprekken gestart in Miitomo. Gebruikers kunnen bovendien hun Mii-personages in foto’s verwerken om unieke “Miifoto’s” te maken, die via diverse sociale media gedeeld kunnen worden. Tot op heden zijn er meer dan 20 miljoen Miifoto’s gecreëerd. Om te vieren dat Miitomo 10 miljoen gebruikers heeft bereikt, start Nintendo een speciale 10-daagse “10 miljoen gebruikers!”-actie tussen 29 april en 8 mei.

Nintendo’s volgende mobiele apps: Gesteund door de positieve gebruikersreacties op Miitomo heeft Nintendo aangekondigd dat de volgende twee mobiele apps gebaseerd zijn op de bekende en geliefde reeksen Fire Emblem en Animal Crossing. Nintendo is van plan om beide applicaties aankomende herfst uit te brengen. Nintendo stelt zich als doel de eerste app toegankelijker te maken dan de Fire Emblem-games op Nintendo’s eigen gamesystemen en tegelijk een volwaardige rpg/strategiegame te laten zijn. De tweede game wordt door Nintendo zo ontworpen dat deze verbonden kan worden met de wereld van Animal Crossing op videogamesystemen. Door het spelen van beide Animal Crossing-games kunnen gebruikers extra plezier beleven. Beide applicaties zijn pure game-apps. Vergeleken met Miitomo bevatten ze meer prominente spelelementen en de content is vergelijkbaar met Nintendo’s games voor videogamesystemen. Nintendo zal meer details over deze apps geven naarmate de release nadert. Nintendo stelt zich als doel diverse soorten apps uit te brengen die een uiteenlopend publiek en verschillende spelersgroepen aanspreken.

NX: Nintendo had eerder aangekondigd om dit jaar meer informatie te verschaffen over het nieuwe videogamesysteem, dat de codenaam NX draagt. De eerste NX-gerelateerde informatie is dat de NX in maart 2017 zal verschijnen. De NX is op de aankomende E3, de videogamebeurs in Los Angeles, in juni niet te zien en wordt later dit jaar onthuld.

The Legend of Zelda: Het nieuwste deel in deze klassieke reeks wordt tegelijkertijd op de Wii U en de NX uitgebracht. Beide versies van de game worden tegelijkertijd ontwikkeld. Omdat de ontwikkelaars meer tijd nodig hebben om de game op te poetsen, verschijnt hij in 2017, maar de game is het middelpunt van Nintendo’s aanwezigheid op de E3.

E3: Nintendo herziet zijn aanpak van de beurs elk jaar opnieuw. Dit jaar ligt de focus van Nintendo op het nieuwste deel in de The Legend of Zelda-reeks. De Wii U-versie van de game is op de beursvloer van de E3 voor het eerst speelbaar en het is tevens de enige speelbare game van Nintendo op de beurs om het aanwezige publiek een complete ervaring te bieden. Informatie over Nintendo’s verder plannen met betrekking tot de E3 wordt binnenkort aangekondigd.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.