Officieel PlayStation Magazine stopt

Officieel PlayStation Magazine stopt

Het maandblad Officieel PlayStation Magazine (OPM) onder licentie van Sony Computer Entertainment Benelux (SCEB), houdt op te bestaan op eind februari 2015. Het laatste nummer (nr 153) zal op 24 februari in de winkels liggen. Ook de online activiteiten van OPM verdwijnen. Alle abonnees zullen gecontacteerd worden om de stopzetting van hun abonnement praktisch af te ronden.

De eerste editie van OPM verscheen in juli 1996. Na de intrede van de PlayStation 2 in 2001 veranderde de naam van OPM naar Officieel PlayStation 2 Magazine Benelux (OP2M). In 2006 werd het blad opnieuw OPM genoemd en werden alle platformen van PlayStation besproken (PS2, PS3, PSP en later PS Vita en PS4). De licentie van de uitgave was sinds eind 2013 in handen van Sanoma. Het magazine was verkrijgbaar in België en Nederland.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.