Oogst een flinke oorlogsbuit met een nieuwe trilogie War Stories voor World of Tanks

World of Tanks

PC PlayStation 4 Xbox 360 Xbox One
7.9

User Avg

Oogst een flinke oorlogsbuit met een nieuwe trilogie War Stories voor World of Tanks

Oogst een flinke oorlogsbuit met een nieuwe trilogie War Stories voor World of Tanks

Wat als een enkel moment de geschiedenis kan veranderen? World of Tanks voor consoles krijgt een nieuwe trilogie oorlogsverhalen, die voor nog meer avontuur en heldhaftigheid zorgt in de spannende story-mode. Spelers kunnen de geschiedenis herschrijven vanuit drie verschillende fronten in drie nieuwe hoofdstukken die zowel alleen als in co-op te spelen zijn op PlayStatiom 4, Xbox One en Xbox 360. De nieuwe oorlogsverhalen zijn gebundeld in de Spoils of War trilogie waarvan elk verhaal zich afspeelt in een alternatieve geschiedenis waarin de Tweede Wereldoorlog nooit is geëindigd.

Het is 1948 en de wereld is wanhopig en raakt steeds vermoeider na jarenlang eindeloos vechten. In deze nieuwe War Stories worden spelers in de strijd geworpen aan drie verschillende fronten om te vechten als Amerikaanse, Sovjet en Duitse helden. In tegenstelling tot eerdere avonturen laat Spoils of War het geweten en de morele verplichting van de speelbare karakters spreken, zelfs wanneer dit tegen hun orders ingaat.
In Sieben Ritter, hoopt een klein plaatsje aan de Duits-Poolse grens het spervuur lang genoeg te doorstaan om zich over te geven aan de Geallieerden, maar een inkomende Sovjet-macht kan wel eens elk sprankje hoop dat ze hebben vervagen. Weigeren Kapitein Karl Staupe en zijn ‘Sieben Ritter’ de oproep voor een laatste houvast in Berlijn om in plaats daarvan te blijven om de gedoemde stad te redden? Dit hoofdstuk haalt inspiratie uit de legendarische Japanse film uit 1952, Seven Samurai, waarin een groep rōnin – samurai zonder heer of meester – vecht tegen een groep bandieten uit een boerendorp.

In het tweede hoofdstuk, The Connoisseur, speelt Sergeant Frank Martinez de hoofdrol. Van de Geallieerden heeft hij de taak gekregen om een verzameling van gestolen kunst en schatten van onschatbare waarde te vernietigen. Een groep Duitse soldaten heeft echter ook hun oog op de schatten laten vallen en is er mee vandoor gegaan. Sergeant Martinez zet de achtervolging in, maar lukt het hem om een aantal van ‘s werelds meest gezochte schatten terug te brengen voordat ze verloren gaan? ‘Kunstschutz’ was het Duitse gebruik om in tijden van conflict kunst te beschermen. De Geallieerden zagen dit als plundering, en het was een groot twistpunt tijdens en na de oorlog.

Het spannende derde en laatste hoofdstuk uit de Spoils of War trilogie speelt zich af in een stad aan de Duitse frontlinie, waar een Sovjet artillerie commandant op de zwarte markt voedsel verkoopt om bewoners een hongerdood te besparen. Hoge Sovjet commandanten zijn het handeltje op het spoor gekomen en hebben er een gewapende NKVD eenheid op uitgestuurd om de orde te herstellen en gerechtigheid te brengen. Kapitein Anatoly Petrov besluit het bevel van zijn meerderen te negeren en terug te vechten, waarmee hij gevangenschap en een flinke straf riskeert. De naam Potemkin komt van Battleship Potemkin, een stille film uit 1925 die het verhaal vertelt van een rebellerende bemanning van een Russisch slagschip.

De drie nieuwe Spoils of War hoofdstukken komen samen met vijf andere avonturen in de War Stories wereld, waarbij de story mode exclusief uitkomt voor de World of Tanks home consoles versie. Iedere War Stories campaign is gratis beschikbaar en verkent een ander concept of setting, variërend van alternatieve historische operaties tot fantasieverhalen. Operation Sealion presenteerde een complete invasie van London door de Asmogendheden, in Kennedy’s War werd niet alleen de koude oorlog gloeiend heet maar ook de worsteling die volgde om een nucleaire holocaust te voorkomen. In het laatste hoofdstuk, Runaway Tiger speelt de eerste vrouwelijke protagonist die een Duits bolwerk in Egypte infiltreerde om een van hun nieuwste en meest angstaanjagende wapens te stelen, de hoofdrol.

De single-player en co-op online missies dienen als een meeslepende en intuïtieve introductie voor het kloppend hart van World of Tanks: een opwindende massively-multiplayer online battle mode. Bij de eerste release in 2014 bestond de game uit 100 tanks van drie naties en slechts 12 beschikbare maps. In 2018 is de game uitgegroeid naar 660 tanks van negen verschillende naties, die het gevecht aangaan op meer dan 90 unieke maps. Tot op heden hebben meer dan 14 miljoen spelers de game gespeeld en meer dan 10 miljard granaten afgevuurd, meer dan 570 miljoen tanks vernietigd, en oorlog gevoerd in 34 miljoen epische gevechten.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.