Outcast, van cultklassieker naar hedendaagse game

Outcast: Second Contact

PC PlayStation 4 Xbox One

Outcast, van cultklassieker naar hedendaagse game

Bigben en de studio Appeal hebben een video uitgebracht waarin alle verbeteringen zijn te zien die de remake van de videogame Outcast gaat brengen. De game verschijnt dit najaar op PlayStation 4, Xbox One en pc. Nostalgische gamers denken bij de naam Outcast meteen aan een levende en verrassende open wereld – een planeet met aliens die de speler als Messias beschouwen. Dit uit voxels opgebouwde universum is opnieuw gemaakt met Unity om spelers de kans te bieden dezelfde verwondering opnieuw te beleven op de nieuwste consoles.

Elk detail van de originele wereld, van het kleinste boompje tot het grootste dorp, is getrouw gereproduceerd. Hierdoor kunnen zowel nieuwkomers als fans van het origineel de wereld Adelpha op de best mogelijke manier beleven, nog steeds ondersteund door de geweldige – en geremasterde – symfonische soundtrack van het origineel.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.