Pachter: PlayStation Now is een lachertje

Pachter: PlayStation Now is een lachertje

Als we de bekende Wedbush Morgan-analist Michael Pachter mogen geloven is PlayStation Now een aanfluiting, een lachertje. Deze uitspraak deed hij in een gesprek met de mensen achter Game Informer. Volgens de analist zou geen enkele uitgever de licenties voor zijn games af moeten staan om games via de dienst te streamen naar gamers over de hele wereld. Dit zou namelijk ten koste gaan van het aantal verkochte exemplaren van de game.

PlayStation Now is a joke. There is no publisher that is going to license content that’s less than two-years old because they would be concerned that they can’t sell as many copies if they make it available for subscription or rental. This has no prayer of working. None.

Pachter heeft een punt, al is hij vaker dan eens door de mand gevallen en had hij het fout. Vergeet hij dat het vaak de oude, klassieke games zijn die op deze manier opnieuw succesvol kunnen worden?

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.