Peter Moore verlaat Electronic Arts en stapt uit de game industrie

Peter Moore verlaat Electronic Arts en stapt uit de game industrie

Wanneer je al even mee draait in de wereld der gaming zal de naam Peter Moore je bekend in de oren klinken. De laatste jaren was hij de COO van Electronic Arts, maar daarvoor heeft hij op vrij cruciale punten in de geschiedenis van gading gestaan. Zo werkte Moore bij Sega tijdens de launch van de Dreamcast, was hij in dienst bij Microsoft toen de eerste Xbox verscheen en werkte hij dus sinds 2007 bij EA. Het moment met de GTA IV tatoeage tijdens de E3 heeft hem onsterfelijk gemaakt.

Dat Moore een liefde had voor voetbal was duidelijk. Bij EA werkte hij vooral bij de EA Sports divisie en tijdens menig interview heeft hij laten weten dat Liverpool zijn favoriete club was. Het is daarom dat Moore de industrie verlaat en als CEO aan de slag gaat bij de voetbalclub. In juni zal zijn transfer van start gaan.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.