Square-Enix onthult grootste Gamescom line-up ooit

Square-Enix onthult grootste Gamescom line-up ooit

Square Enix heeft zijn grootste line-up ooit aangekondigd voor Gamescom 2016. Square Enix komt met diverse premières naar Europa’s grootste beurs voor interactief entertainment. Binnen een booth van ruim 1100 vierkante meter kunnen gamers op 220 hands-on stations diverse komende releases uitproberen.

Van 18 t/m 21 augustus kunnen bezoekers van de Gamescom in het Duitse Keulen hands-on gaan met diverse titels uit de portfolio van Square Enix. Zo krijgen consumenten voor het eerst de kans om een nieuw deel te spelen van de baanbrekende actie-RPG Final Fantasy XV. Ook kunnen spelers hands-on gaan met de dystopische actie-RPG Deus Ex: Mankind Divided en Deus Ex Go. Fans kunnen ook uitkijken naar de stealth-action game Hitman en – als Europese première – de PlayStation 4-versie van Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration, ter ere van de twintigste verjaardag van de bekroonde, legendarische serie met Lara Croft. MMO-fans kunnen deelnemen aan spannende gevechten in de prijswinnende MMO Final Fantasy XIV, terwijl gamers met uiteenlopende smaken kunnen proeven van Dragon Quest Builders, World of Final Fantasy, Final Fantasy XII en Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prolugue. Als laatste, maar zeker niet minste, laat het Square Enix Collective bezoekers kennismaken met aanstormend talent via The Turing Test, Black the Fall, Tokyo Dark, Oh My Godheads en Goetia.

Bezoekers zijn van harte welkom om even uit te rusten en hun apparaten op te laden bij het gigantische LED-scherm in het midden van de stand van Square Enix.

Net als vorig jaar strekt de aanwezigheid van Square Enix zich uit over twee locaties in hall 9. In de main booth (hall 9, B31/B41) bevinden zich de hands-on gebieden voor Final Fantasy XV en Final Fantasy XIV, waar spelers kunnen deelnemen aan dagelijkse Battle Challenges tegen de gigantische primals Sephirot en Thordan. Dragon Quest Builders, World of Final Fantasy en Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue zijn ook aanwezig in de hoofdstand, waar bezoekers van 18 jaar en ouder tevens kunnen kennismaken met Hitman, Deus Ex: Mankind Divided en Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration. Consumenten die in de rij staan voor één van de presentaties of hands-on stations kunnen de wachttijd vullen met het checken van het komende Deus Ex Go op een van de vele hands-on stations voor die mobile release.

MMO-fans kunnen ten strijde trekken in de Final Fantasy XIV: Battle Arena (hall 9, C51), waar gamers het kunnen opnemen tegen de machtige primals uit de game om fraaie prijzen te winnen. Fans kunnen hier ook genieten van showgevechten op het podium, een signeersessie en een cosplaywedstrijd. De getoonde actie van Final Fantasy XIV wordt ondersteund door live-commentaar van Mori, Wolverous, EisohneWaffel en Sissor.

Op de E3 van dit jaar presenteerden we onze grootste line-up ooit. Op Gamescom 2016 gaan we opnieuw grenzen verleggen met de grootste show uit onze geschiedenis. Met heel veel plezier laten we gamers van over de hele wereld hands-on gaan met deze langverwachte titels.

– Phil Rogers, CEO Square Enix Americas en Europe

Fans zijn ook welkom in de booth met Square Enix Products in hall 5.2, booth E12 om alle komende producten te bekijken en speciale items aan te schaffen. Final Fantasy XV – Ignis Play Arts Kai en Silver Pendant Ring of Lucii worden hier voor het eerst verkocht, naast andere nieuwe en geweldige merchandise. Bezoekers krijgen ook de kans om de Duitse versie van de langverwachte Final Fantasy TCG te proberen en een exclusieve Final Fantasy VII Remake Cloud-promokaart te ontvangen! Meer informatie over nieuwe aankondigingen en onthullingen op Gamescom 2016 volgt in de komende weken.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.