PlayStation 4 firmware 2.0 bevat leuke toevoegingen

PlayStation 4 firmware 2.0 bevat leuke toevoegingen

Sony heeft tijdens hun persconferentie op Gamescom details bekend gemaakt over firmware update 2.0 voor de PlayStation 4. De update brengt veel nieuwe features met zich mee met een focus op sociale interactie. De tofste en grootste nieuwe feature zal SharePlay heten. Met SharePlay kan je samen een game spelen met een vriend, zonder dat je beide de game bezit. Dit klinkt wellicht bekend in de oren omdat het een feature was die tijdens de onthulling van de console al werd besproken in de presentatie.

Naast het samenspelen of tegen elkaar spelen alsof diegene naast je zit, heb je ook de mogelijkheid om de controller van een vriend over te nemen als hij niet verder komt in bijvoorbeeld Bloodborne. In firmware 2.0 kan je ook soortgelijke vrienden vinden, de update zal namelijk PlayStation-spelers aan je voorstellen die waarschijnlijk de zelfde games spelen als jij. Ook brengt de update de mogelijkheid om video’s direct op YouTube te posten.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.