PlayStation 4 ondersteunt in het begin geen huidige headsets

PlayStation 4 ondersteunt in het begin geen huidige headsets

Wanneer de PlayStation 4 volgende maand zijn plekje in mag nemen onder jouw televisie, is er geen ondersteuning aanwezig voor de huidige headsets. Wanneer jouw headset verbinding maakt via bluetooth, gaat zelfs een latere update je niet helpen. Headsets die via bluetooth en usb verbonden worden met het apparaat, zullen vanaf dag één niet werken, een PULSE gaming headset van Sony zelf doet het wel. Mensen die via usb willen chatten kunnen wachten tot een systeemupdate.

Heb je geen PULSE headset en wel eentje die via bluetooth verbinding gaat maken, dan zul je een nieuwe aan moeten gaan schaffen. Na de launch van de PS4 komt er ook geen ondersteuning voor bluetooth. Alleen PULSE en usb dus, al moet je voor een usb-connectie wachten tot na een update. Wanneer die gaat komen is niet bekend.

Je krijgt bij de PlayStation 4 wel een standaard headset van Sony, al brengt deze het geluid niet in stereo, maar in mono.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.