Pokémon Quest aangekondigd voor Switch en mobile

Pokémon Quest aangekondigd voor Switch en mobile

Tijdens een speciale Pokémon persconferentie is het RPG-actiespel Pokémon Quest aangekondigd, met als klap op de vuurpijl dat het vanaf vandaag in de Nintendo eShop verkrijgbaar is. Pokémon Quest is ontwikkeld door Game Freak en neemt spelers mee naar het eiland Tumblecube, waar alles met inbegrip van de Pokémon een kubus is. Verken het eiland van noord naar zuid en van oost naar west en ga op zoek naar schatten, vecht met wilde Pokémon, ontdek onbekende gebieden en bereid zelf heerlijke lekkernijen om nieuwe Pokémon voor je team aan te trekken. De gameplay van Pokémon Quest kent onder meer de volgende functies:

• Vechten via tikken: Pokémon Quest maakt gebruik van eenvoudige touchscreenbesturing die iedereen aan zal spreken.
• Nieuwe Pokémon-vrienden maken: maak vele nieuwe Pokémon-vrienden via voorwerpen die je tijdens je verkenningstochten verzameld hebt.
• Je eigen Pokémon-dreamteam samenstellen: vecht je samen met drie van je Pokémon-vrienden door verschillende omgevingen.
• Unieke individuele Pokémon: personaliseer met behulp van Power Stones je Pokémon-vrienden helemaal naar eigen wens en geef ze ongekende statistieken.
• Je basiskamp inrichten: versier je huis met schattige en leuke verzamelobjecten die niet alleen mooi zijn maar je ook nog eens voordelen in het spel op kunnen leveren.

In dit nieuwe door Game Freak ontwikkelde Pokémon-spel verkennen spelers samen met hun team van schattige, kubusvormige personages zoals Pokéxel het eiland Tumblecube. Spelers kunnen hun Pokémon personaliseren en een sterke band opbouwen met hun Pokémon-vrienden wanneer ze zich een weg banen door hun avontuur. Dankzij de eenvoudige touchscreenbesturing is Pokémon Quest een spel dat Pokémon-fans van alle leeftijden in een oogwenk kunnen spelen.

– Shigeru Ohmori, directeur bij Game Freak

Pokémon Quest is een spel waaraan je gratis begint en dat vanaf vandaag gedownload kan worden in de Nintendo eShop. Eind juni is Pokémon Quest bovendien via de App Store en Google Play verkrijgbaar voor mobiele apparaten.
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.