PRE3: De verwachtingen van Robin

PRE3: De verwachtingen van Robin

De E3! De mooiste tijd van het jaar voor ons gamers. Vorig jaar werd ik in ieder geval weggeblazen, onder meer door Ubisoft. Bij de vorige editie van de beurs kwamen de next-gen consoles eindelijk goed op gang, een trend die ik graag voortgezet zie worden dit jaar. Vijf dingen die ik dit jaar verwacht op de E3!

Een nieuwe platformer van Sony
Misschien is dit wel een compleet kansloze voorspelling, maar Sony moet deze E3 eigenlijk toch echt wel even met een flinke klapper komen. Microsoft heeft een behoorlijk arsenaal aan topgames en lijkt Sony flink het vuur aan de schenen te leggen. Wat betreft exclusieve games voor dit najaar staat Xbox echt behoorlijk voor op de PlayStation 4. Maar ik geef als lichte Sony-fanboy de hoop niet op. Ik blijf een beetje stug volhouden dat ik die Xbox One echt nog niet nodig heb omdat er nog genoeg te spelen valt op mijn oude vertrouwde PlayStation. Het zou mij daarom ook niet verbazen als Sony een mooi konijn uit de hoge hoed tovert. Op internet gonst het in ieder geval flink van de geruchten en één van die geruchten is een nieuwe Crash Bandicoot, exclusief voor PlayStation 4 en PlayStation Vita. Ik zou persoonlijk dan helemaal gek worden van vreugde, en ik kan me zo voorstellen dat de reactie van de community hetzelfde is. Of wat te denken van een nieuwe Jak and Daxter, speciaal voor de PlayStation 4? Ook dat zou een hoop positieve geluiden teweeg brengen! Dan kan Microsoft nog wel zo veel toptitels al hebben aangekondigd, het verrassingseffect van Sony is stukken sterker.

Ubisoft doet het wat rustiger aan
Vorig jaar riep ik in mijn terugblik op de E3 Ubisoft uit tot winnaar van de E3. Zij hadden met Assassins Creed Unity, Far Cry 4, Rainbow Six, the Division en The Crew mij compleet weggeblazen. Ik was vooral onder de indruk van Unity. We weten allemaal hoe het is afgelopen met Unity: natuurlijk, het was een prima game, maar het heeft nooit de hoge verwachtingen die men van de game had waargemaakt. Far Cry 4 was een prima game maar The Crew stelde toch vooral teleur. Rainbow Six en The Division zullen we vast en zeker terugzien dit jaar, maar daar is de grootste verrassing toch ook wel weer van af. Nee, ik denk niet dat Ubisoft dit jaar de E3 gaat ‘winnen’. Ik kan me niet voorstellen dat ze meteen weer met een nieuwe Far Cry komen, terwijl de Assassin’s Creed-serie haar krediet een beetje heeft verspeeld bij mij. Ubisoft moet echt met een verrassing komen om het tij te keren. Ik geloof er dit jaar even niet zo meer in.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Geen (echte) nieuwe consoles
De geruchten rondom de NX hebben we waarschijnlijk allemaal meegekregen. Het nieuwtje dat de NX dit jaar niet op de E3 getoond gaat worden, dat heb je misschien ook wel meegekregen. Geen nieuwe console voor Nintendo dus dit jaar. Ook Microsoft en Sony gaan (natuurlijk) geen Xbox 720 of een PlayStation 5 aankondigen. Wat er wel heel dik in zit is een 1TB versie van zowel de Xbox One en de PlayStation 4. De Xbox One-versie is zelfs een – zo goed als – zekerheidje. We zagen al een 1TB-versie bij de launch van de nieuwe Call of Duty en ook zijn er behoorlijk wat geruchten. Sony kan dan eigenlijk niet achterblijven en ik verwacht dat ook zij met een 1TB-versie gaan komen. Misschien een nieuwe handheld dan? Ook dat zit er niet in. Als ik zie hoe weinig liefde de PlayStation Vita van Sony krijgt, kan ik me echt geen nieuwe handheld voorstellen. De Nintendo 3DS lijkt het nog prima te doen en zal echt nog geen opvolger krijgen. Sowieso heb ik het idee dat handheld-gaming over zijn hoogtepunt heen is doordat we met zijn allen steeds meer spelletjes op onze telefoons gaan spelen. Nee, wat dat betreft hoeven we denk ik geen spektakel te verwachten deze E3.

Geen handheldgames, wél mobiele games
Handheld lijkt dus een beetje een pijnlijke dood te sterven, mede dankzij spelletjes als Angry Birds, Candy Crush en Clash of Clans. In de jaren hiervoor noemde ik de PlayStation Vita vaak in mijn E3-vooruitblik. Ik hoopte dat de Vita eindelijk eens de liefde zou krijgen die de prachtige handheld verdient. Elk jaar opnieuw hoopte ik dat mijn gebeden werden verhoord. Maar helaas, de Vita wordt keer op keer genegeerd door Sony. Het blijft bij indies en JRPG’s, net de genres die nou niet bepaald populair zijn bij het grote publiek. Van de PlayStation Vita verwacht ik dus helemaal niks meer. De Nintendo 3DS gaat een stuk beter, maar ook daar verwacht ik deze E3 niet te veel van. Als ik al iets van Nintendo verwacht, dan is het een game op een telefoon. Het nieuws dat Nintendo naar je mobiel komt hebben we nu al een tijdje achter ons liggen, maar de echte games hebben we eigenlijk nog niet gezien. Waar blijven ze nou? Nee, mobiele games zijn de shit tegenwoordig, daar valt het geld te verdienen. Geen handheld, maar tmobiel!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Iets tofs van Rockstar
Oké, deze is misschien wel heel erg vaag. Maar toch hoop ik dat Rockstar even gaat knallen deze E3. Met zijn allen hopen we natuurlijk op Red Dead Redemption 2. GTA V heb ik nu al twee keer uitgespeeld, ik ben klaar voor het volgende avontuur. Natuurlijk, de kans dat ik het dit najaar al kan spelen is miniem, maar ik zou flink enthousiast worden van een nieuwe Red Dead Redemption. Die game was in mijn ogen in ieder geval een stuk beter dan GTA IV. Het wilde westen op de next-gen? Dat lijkt me een prima idee. Mocht Red Dead Redemption 2 dan onverhoopt niet komen, dan hoop ik op story-DLC voor Grand Theft Auto V. Die kans is niet behoorlijk groot, maar ik blijf toch stiekem hopen. Een vierde personage is misschien niet zo’n goed idee, maar nieuwe missies voor mijn favoriete trio wel! Laat het zo zijn!

Zit jij ook zo te hopen op die nieuwe titel van Rockstar? Mag Crash Bandicoot wat jou betreft lekker wegblijven? Of verwacht je dit jaar juist wel een hoop spektakel bij de PlayStation Vita? Laat het vooral weten in de comments. Rest mij jou een fijne E3 te wensen en ik zie je graag terug op GameParty!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.