Up2Date, 18 december: Mario op je iPhone!

Up2Date, 18 december: Mario op je iPhone!

De dagen lengen, de temperatuur daalt, de ene bebaarde kindervriend wisselt de andere af. Het einde van het jaar is hier, met nog maar een kleine twee weken tot we 2016 definitief achter ons laten. Geheel volgens traditie is het de laatste weken van het jaar vrij rustig op nieuwsgebied, en ook dit jaar is het niet anders. Desondanks hebben we weer een mooi overzicht van de afgelopen nieuwsweek voor je kunnen maken!

Star Wars Battlefront 2 krijgt singleplayer campaign
Het meest gehoorde kritiekpunt op Star Wars Battlefront is dat de game (eigenlijk) multiplayer-only is. Het is wel mogelijk om in je eentje een aantal modi te spelen, maar eigenlijk neem je het dan in je eentje op tegen bots; het is overduidelijk dat de game ontworpen is met alleen een meerspelerstand in het achterhoofd. DICE counterde de kritiek door de stellen dat er bewust gekozen was om het volledige beschikbare budget aan te spreken om een dijk van een multiplayergame neer te zetten. Met Battlefront 2 wordt dat anders.

Producer van de game Paul Keslin geeft in een interview met Eurogamer aan dat hij als Star Wars-fan zijnde juist ook verhalende content in de game wil hebben. En zo gaat het dus gebeuren. Het is in ieder geval de bedoeling dat er geen laadschermen tijdens het spelen te zien zullen zijn, maar verder weten we helaas nog niks over de daadwerkelijke gameplay.

Call of Duty Infinite Warfare nog twee dagen gratis te spelen
Mocht je het gemist hebben: sinds 15 december is Call of Duty Infinite Warfare gratis te proberen op zowel Xbox One als PlayStation 4. Deze demo-periode duurt tot en met 20 december en geeft je toegang tot een gedeelte van de volledige game. Zowel singleplayer, multiplayer als de Zombie-mode zijn deels speelbaar: je kunt de eerste twee singleplayer-missies spelen, de multiplayer uitproberen met een cap tot level 15 en de zombie-mode spelen met een cap tot level 3. Als je vervolgens besluit om de game digitaal aan te schaffen gaat je tot dan toe geboekte progressie gewoon mee naar de volledige game. Daarnaast hoef je ook niet te wachten tot er extra gegevens gedownload zijn, het volledige spel wordt namelijk al op je harde schijf geïnstalleerd wanneer je de demo-versie binnenhaalt.

Winter Wonderland-event van start in Overwatch
Blizzard is niet vies van een evenementje in Overwatch. Eerder al werd de game gethematiseerd rondom de Olympische Spelen en Halloween, nu zijn de feestdagen aan te beurt. Uiteraard zit er speciale loot in de lootboxen; minimaal één item per box. Denk bijvoorbeeld aan skins, sprays, voice-lines en poses. Die speciale Winter Wonderland-items kan je natuurlijk tijdens het event gebruiken, maar ook gewoon na 2 januari, wanneer het event afloopt.

Naast de speciale loot is er ook tijdelijk een speciale gamemode: Brawl, wat feitelijk een 6-tegen-6 sneeuwballengevecht is. Raak je iemand, dan is diegene ook gelijk dood. Gooi je mis, dan ben je natuurlijk je sneeuwbal kwijt en zal je op zoek moeten naar een nieuw hoopje sneeuw voordat je weer iemand kunt bekogelen. Zoals gezegd loopt het evenement dus tot 2 januari, nog bijna twee weken de tijd dus!
Bijna 50% Xbox One-gamers gebruikt backwards compatibility
Afgelopen week ontving alweer de driehonderdste Xbox 360-game ondersteuning voor backwards compatibility. En dat niet alleen, er werd ook duidelijk dat er niet onverdienstelijk gebruik wordt gemaakt van het programma dat een jaar geleden begon als extraatje voor Xbox One-bezitters. Bijna vijftig procent van hen maakt wel eens gebruik van de mogelijkheid om games van de vorige generatie Xbox af te kunnen spelen op de Xbox One.

Voor mij persoonlijk betekent het backwards compatibility program vooral dat ik mijn o-zo grote backlog kan proberen weg te werken. Tot nu toe is het nog niet heel succesvol geweest omdat er ook deze generatie enorm veel toffe games uitkomen, maar het doet me wel telkens weer beseffen dat ook Xbox 360-games er nog best prima uit kunnen zien en zeker nog prima kunnen spelen.

Uncharted 4 Survival Mode is uit
Uncharted 4: A Thief’s End kreeg afgelopen week een flinke patch met daarin niet alleen verbeteringen, maar ook nieuwe content. In de nieuwe Survival Mode is het de bedoeling dat je vijftig rondes aan vijanden overleeft, waarbij niet alleen je tegenstanders krachtiger worden, maar jij ook betere wapens krijgt. Zo gaat de moeilijkheidsgraad dus niet perse omhoog, maar verandert de gameplay wel degelijk.

Daarnaast bevat de patch flink wat nieuwe multiplayercontant, waaronder twee nieuwe maps. Genoeg munitie om weer even met het laatste avontuur van Drake aan de gang te gaan!
Super Mario Run is uit!
Heel, heel, heel veel jaren leek het ondenkbaar dat er ooit een Nintendo-game op niet-Nintendo hardware zou verschijnen. Met Miitomo was het moment afgelopen jaar toch echt daar, maar het feit dat een echte Mario-game op een platform is verschenen dat niet door Nintendo is ontwikkeld, is al helemaal een dingetje. Het mag dan geen ‘volwaardige’ game zijn zoals ze op de 3DS of Wii U verschijnen, maar een echte Mario is het absoluut. Alles klopt qua look and feel, alleen de besturing en de hoeveelheid content zijn wat anders. Gratis zijn in totaal drie van de 24 (hele) korte levels te proberen, wil je de rest unlocken dan moet je €9,99 neerleggen. De game is nu uit voor iOS, een Android-release volgt waarschijnlijk in 2017.

Deze week hadden we op GameParty drie artikelen voor je. We begonnen met de review van Dead Rising 4, gevolgd door games die hun ontwikkeltijd waard zijn, en als afsluiter de games van Telltale die nog altijd de moeite waard zijn.

En met die woorden sluiten we deze week af. Het Gameparty.net team wenst je een mooie week en alvast een mooie aanloop naar Kerst, we zien je volgende week voor een nieuwe Up2Date!

Hardcore casual gamer en graphicshoer. Hartje racing/action/adventure met een voorliefde voor sfeer. Schrijft niet alleen zelf, maar eindredacteert ook stukjes van anderen. Daarnaast groot consument van films, series en chocolade(rozijnen).