Up2Date, 13 september 2015

Up2Date, 13 september 2015

Het is bizar hoe snel het kan gaan. Gisteren was het zaterdag, nu is het gewoon weer zondag! En dat zorgt ervoor dat we een week verder zijn sinds de laatste Up2Date. Gaan we snel verandering in brengen, want ook deze week brengen we je weer compleet op de hoogte van het belangrijkste nieuws.

Vang Pokémon ‘in het echt’
Wanneer ik dit nieuws tegen mijn 12-jarige zelf zou kunnen vertellen, weet ik dat hij helemaal gek zou worden. Echte Pokémon vangen? Take my money! In 2016 zal Pokémon Go verschijnen voor Android en de toestellen van Apple. Het is een game waar je door middel van augmented reality en GPS aanwijzingen krijgt waar er Pokémon te vinden zijn. Hierdoor kun je dus de stad in om overal Pokémon te vinden, met ze te vechten en te vangen. Gewoon vanaf je telefoon! Stiekem vind de 29-jarige ik dit ook gewoon heel tof.
Eigen pretpark voor Ubisoft
Je bent vast wel eens in de Efteling geweest. Misschien heb je het zelfs ooit beter aangepakt en ben je gewoon naar Disney geweest in Parijs. Super tof, die pretparken, toch? Maar hey, dit is een website die schrijft over games, en nieuws over Rollercoaster Tycoon is er niet. Nee, Ubisoft, ontwikkelaar van games als Assassin’s Creed, The Division en Watch_Dogs, gaat een eigen pretpark opzetten. Het duurt echter nog tot 2020 voordat dit park haar deuren zal gaan openen… in Malesië. Dus je hebt flink wat geduld nodig, en de financiële middelen om die kant op te vliegen. Maar hey, tof is het sowieso!

Star Wars: Uprising verschenen
De hypetrain is inmiddels vertrokken uit station LucasFilm en is onderweg naar iedereen op onze planeet. Star Wars Episode VII komt er aan en iedereen zal dit weten! Niet alleen door de fantastische trailers, maar ook door het feit dat Star Wars terug keert op elk vlak. Er verschijnen nieuwe boeken, maar ook videogames. Uiteraard hebben we net Disney Infinity 3.0 gehad en zit Star Wars Battlefront er nog aan te komen, maar met Star Wars: Uprising ontdek je het officiële verhaal dat zich tussen deel zes en zeven afspeelt. Gratis en voor niets, op je telefoon. Een diepe RPG die jou je eigen personages laat maken en hun eigen verhaal laat beleven. Een review volgt spoedig.
Pikmin 4 bijna klaar
Gewoon even een bommetje van Nintendo. Miyamoto liet deze week weten dat Pikmin 4 bijna klaar is. En dat terwijl de game niet eens aangekondigd is. We wisten niet eens dat Nintendo er mee bezig was! Maar toch, als Miyamoto het zegt, zal het wel zo zijn. Het kan dus zomaar zijn dat Pikmin 4 binnen de kortste keren ineens in de winkels ligt. Dit had je misschien op de E3 kunnen laten zien Nintendo, dan had je je persconferentie nog een beetje kunnen redden.

Destiny krijgt cinematische trailer
Destiny, de game van Bungie, krijgt binnenkort haar grootste uitbreiding tot nu toe. Met The Taken King komen er behoorlijk wat nieuwe gameplay en mogelijkheden richting de vele, vele spelers die de game rijk is. En uiteraard hoort daar een toffe trailer bij. Als Bungie ergens sterk in is, is het wel in het bouwen van trailers. Dus ook deze mag je niet niet gaan missen. Nouja, het mag wel, niets moet. Maar hey, als je toch hier bent kun je net zo goed even op play klikken.
Gelukkig hebben we bij GameParty ook niet stil gezeten deze week. We hebben je flink wat content voor weten te schotelen. Kevin keek begin deze week naar Zombi, de heruitgave van ZombiU, dit keer voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC. Eefje griezelde er lekker achteraan met de review van Until Dawn maar bekeek ook Splatoon opnieuw. Kevin zat na zijn review echter ook niet stil en keek hoe het nu gaat met de nieuwe Unreal Tournament en of The Legend of Zelda: Tri Force Heroes leuk gaat worden. Voor de mensen die liever luisteren dan lezen bespraken we ook flink wat nieuws, releases en andere zaken in de nieuwe GameParty Podcast. Heb jij je al geabonneerd?

En ineens kijken we gezamenlijk alweer uit naar maandag. De werkweek gaat weer beginnen, tijd voor lasagna en stress. Maar je weet het; volgende week kun je gewoon weer relaxed alles terug gaan lezen in een nieuwe Up2Date. We zorgen wel voor je.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.