Pre3 verwachtingen: Robin

Pre3 verwachtingen: Robin

De E3 zit er weer aan te komen en dat zorgt voor een hoop hete games en hete boothbabes in Los Angeles! Bij GameParty blikken we vooruit op de beurs en ik deel mijn verwachtingen met jullie!

Sony en Microsoft weer compleet tegenover elkaar
Laat ik mijn vooruitblik op de E3 maar met een cliché beginnen. Een open deur. Ik verwacht opnieuw dat Sony en Microsoft met modder naar elkaar gaan gooien. De PlayStation 4 en de Xbox One zijn inmiddels al even op de markt, maar wat betreft de exclusives valt het als je het mij vraagt eigenlijk nog behoorlijk tegen. Daarom is de E3 een mooie manier om eens full blazing guns uit te pakken met nieuwe titels! Wat laat Microsoft zien? Oude bekenden? Gaat Sony misschien ook dezelfde weg op, of komt het met een hele nieuwe IP? Vooral de PlayStation 4 kan wel wat spektakel gebruiken!

Pokémon komt naar de Wii U
Oké, als ik eerst begin met een open deur kom ik nu met iets wat ik niet zo snel zie gebeuren. Dat wil overigens niet zeggen dat ik het niet wil zien gebeuren. Hoe vet zou het namelijk zijn als Nintendo de Wii U uit het slop helpt met Pokémon. En nee, dan niet met een of andere suf avontuur zoals Pokémon Colosseum. Eerder gewoon een RPG zoals we die kennen van de handhelds van Nintendo. Want wees nou eerlijk: een Pokémon-RPG met prachtige HD-graphics zoals we die kennen van Mario Kart 8 of Super Mario 3D World, daar koop je toch een Wii U voor? En dat heeft Nintendo nu net nodig. Al komen ze voor mijn part alleen maar met een Pokémon Snap, ik zou al helemaal tevreden zijn!

Ubisoft gaat knallen… en uitstellen!
Ubisoft is al lang niet meer dat lelijke eendje dat het ooit was en het lijkt alsof de studio tegenwoordig alleen nog maar toptitels brengt. De hype rondom Watch_Dogs was in ieder geval enorm en voor een groot gedeelte is die hype ook wel waargemaakt. Maar de hype rondom Watch_Dogs is mede mogelijk gemaakt door de E3. Man, wat was ik weggeblazen toen ik Watch_Dogs voor het eerst in actie zag. Toen waren de nieuwe consoles nog niet eens aangekondigd. The Division is zo’n andere knaller van Ubisoft die ook een hoop commotie en aandacht heeft opgeleverd. Maar ook een titel waarop we waarschijnlijk nog wel even op moeten wachten. Ubisoft heeft een reputatie hoog te houden. We zullen waarschijnlijk wel de nieuwe Assassins Creed-games zien, maar wat komt er nog meer? Ik voorspel dat we opnieuw worden weggeblazen, maar dat het opnieuw games zijn die we voorlopig nog niet in onze console kunnen doen. Deze games zullen we waarschijnlijk op de E3 van 2015 opnieuw terug gaan zien!

Ook EA gaat knallen
Als we het dan toch over grootheden hebben, dan noem ik meteen ook Electronic Arts. Een ontwikkelaar die in mijn ogen ook wel gaat knallen. Allereerst is daar de line-up van de sportgames. UFC kunnen we net na de de E3 al spelen op onze consoles, maar EA laat op de beurs waarschijnlijk wel haar sportgames voor het nieuwe seizoen zien. En dat zijn voornamelijk toppers. Ik ben vooral benieuwd naar de nieuwe FIFA. Komt er een nieuwe manager-mode? Zit de Nederlandse Jupiler League er in? Kan het grafisch allemaal nog beter? Ook ben ik benieuwd naar de nieuwe NHL en de nieuwe American Football-game. Maar wat gaat EA verder doen? We gaan sowieso meer zien van Battlefield: Hardline. Zit er nog een verrassing in met bijvoorbeeld een nieuw Medal of Honor?

Een nieuwe Legend of Zelda
Ik eindig met een voorspelling die mijn achternaam (Link) eer aan doet. Maar ook een voorspelling waar ik wel behoorlijk wat geld op durf te zeggen. Ik wil er namelijk best wel om wedden dat Nintendo deze E3 met een nieuwe Legend of Zelda komt. Dit ondanks dat de Japanse gigant geen echte persconferentie geeft. Nintendo gaat hopelijk een heleboel fans blij maken.

Wel vraag ik me af welke stijl Nintendo gaat kiezen voor de nieuwe Legend of Zelda-titel. Gaan ze voor een meer cartoony-stijl? We hebben gezien dat de grafische kracht van de Wii U juist op zijn best is wanneer er een hoop kleuren in het spel zijn. Maar gaat Nintendo op de Wind Waker-tour, of houden ze het meer serieus. Een stijl zoals we die zagen in Twilight Princess zou ook heel goed kunnen werken. Een Zelda in Full HD, laat maar doorkomen!

Natuurlijk komt er nog een hoop meer op de E3. Zo verwacht ik dat Virtual Reality helemaal hot gaat zijn deze beurs. Ook verwacht ik nog een hoop nieuwe DLC, waaronder voor Watch_Dogs en inFamous: Second Son. Ik kan in ieder geval niet wachten!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.