Quake Champions April Update en tijdelijke test van de Free-to-Play versie

Quake Champions April Update en tijdelijke test van de Free-to-Play versie

Quake Champions’ april update is van start gegaan en brengt nieuwe features en content naar de beste FPS-spelers in de wereld. Ga de strijd aan als de nieuwe Champion, de cybernetische oorlogsmachine Strogg en kies een nieuwe map in het thema van Cthala. Beleef het plezier van iemand op te blazen opnieuw nu de vleesetende Plasma Gun uit Quake III Arena weer zijn intrede maakt.

Daarbovenop kunnen spelers die de strijd willen aangaan de Quake Champions april update vieren door gratis de tijdelijke test van de free-to-play versie van de game te spelen die later dit jaar gepland staat.
Vanaf dit weekend gaat Bethesda op zoek naar FPS-fans die de aankomende Free-to-Play Early Access versie van Quake Champions willen helpen testen. Vrijdag zullen een gelimiteerd aantal Free-to-Play keys worden weggegeven door PC Gamer en MMORPG. Spelers die erbij willen zijn om als één van de eersten ter wereld Quake Champions gratis te spelen, kunnen die sites bezoeken om een code te bemachtigen en rechtstreeks in de actie te duiken via Steam. Die keys zullen tijdelijk toegang bieden tot de Free-to-Play modus van Quake Champions.

De Free-to-Play Early Access versie van Quake Champions bevat alle maps en modi, samen met één starter Champion, namelijk Ranger. Aanvullende Champions zijn beschikbaar voor aankoop of kunnen verdiend worden door de game te spelen. De definitieve release van de Free-to-Play modus staat gepland om later dit jaar live te gaan. Nu is het tijd voor spelers om een voorsprong op de concurrentie te krijgen, hun competitieve vaardigheden aan te scherpen en hun favoriete Champion aan te passen. Zie wat voor nieuwigheden de april Update te bieden heeft:

Nieuwe Champion – Strogg: Voor de ene helft bestaande uit metaal van militaire kwaliteit, voor de andere uit rottend vlees en 100% klaar om te vernietigen. Strogg, de primaire vijand uit zowel Quake II als Quake 4, is terug en hij vecht om bevrijd te worden uit de Dreamlands en opnieuw contact te kunnen opnemen met zijn meedogenloze krijgsheer Makron. Spelers kunnen ook de controle nemen over Strogg’s hulpje, Peeker, een AI-drone die in de lucht hangt en explosieven afvuurt. Kills worden omgezet in een helend goedje genaamd Stroylent dat 25HP oplevert. Spelers moeten er echter snel bij zijn, want andere Stroggs kunnen je ‘voeding’ stelen.

Nieuwe map – Awoken: De nieuwste map van de maand, Awoken, laat spelers navigeren door een mistig doolhof van tropische ruïnes. De overgroeide arena is speelbaar in Deathmatch, Team Deathmatch, Duel, 2v2 en Instagib.

Nieuw Wapen – Plasma Gun: Pas op Quake veteranen, de Plasma Gun uit Quake III Arena is terug als een alternatieve versie van de Super Nailgun, die zowel het model als de projectielen de klassieke look geeft. Dit krachtig kanon laat onoplettende vijanden smelten door er pure energie op af te vuren en zorgt zeker voor de nodige opschudding op het slagveld.

Nieuwe Features: De april Update brengt ook andere verbeteringen, waaronder dagelijkse beloningen die gegeven worden als je de eerste maal van de dag inlogt en een nieuwe speler UI-gids die nieuwe spelers helpt om sneller aan het ‘fraggen’ te gaan. Bijkomende features zullen toegevoegd worden naarmate de game zijn volledige lancering nadert.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.