Resident Evil-actrice Milla Jovovich speelt Monster Hunter

Resident Evil-actrice Milla Jovovich speelt Monster Hunter

Milla Jovovich, die we voorheen zagen als Alice in alle Resident Evil-films, gaat opnieuw met haar man Paul W.S. Anderson aan een film werken welke gebaseerd is op een game van Capcom. Jovovich heeft de hoofdrol weten te pakken in de film Monster Hunter, Anderson neemt de regie op zich op. In september gaan de opnames van start met een budget van zestig miljoen dollar.

Omdat de games vooral draaien rondom het jagen op monsters en qua verhaal lichtelijk weinig aan boord hebben, zal de film daar dus een eigen draai aan gaan geven. De synopsis is als volgt:

Voor elk monster is er een held. Een gewone man met een saaie baan zonder toekomst ontdekt dat hij de nazaat is van een antieke held. Hij moet naar een mythische wereld reizen om te trainen om een Monster Hunter te worden, voordat de mystieke wezens uit die wereld de onze vernietigen.

Anderson geeft aan dat er eenzelfde aanpak als bij Resident Evil gekozen is. Niet de personages uit de game prominent in de hoofdrol zetten, maar eigen personages verzinnen om zo een eigen verhaal te kunnen vertellen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.