Rockstar Games introduceert vier nieuwe versies van L.A. Noire op 14 november 2017

Rockstar Games introduceert vier nieuwe versies van L.A. Noire op 14 november 2017

Rockstar Games kondigt de releasedatum voor de nieuwe versies van de detective thriller L.A. Noire. Vanaf 14 november is er een nieuwe versie van L.A. Noire beschikbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Naast de nieuwe versies voor deze drie consoles verschijnt ook L.A. Noire: The VR Case Files, waarbij zeven zaken uit het originele spel speciaal vernieuwd zijn zodat ze in virtual reality gespeeld kunnen worden op de HTC VIVE console.

L.A. Noire speelt zich af in het Los Angeles van de jaren ’40, waarbij je in de huid kruipt van Cole Phelps, een jonge rechercheur. Phelps onderzoekt spannende zaken die geïnspireerd zijn op misdaden die daadwerkelijk plaatsgevonden hebben. Hoe meer zaken Phelps oplost, hoe hoger zijn rang als rechercheur wordt, maar hoe dichter dit hem ook bij het duistere criminele hart van het naoorlogse L.A. brengt.

Het spel is officieel genomineerd bij het Tribeca Film Festival voor de cinematografische stijl van de gameplay en het verhaal. De reden hiervoor is dat L.A. Noire gebruik maakt van een speciale techniek waarmee gezichtsuitdrukkingen worden weergegeven, genaamd MotionScan. Dit zorgt voor een geheel nieuwe spelervaring op het gebied van ondervragen.

“We kijken er enorm naar uit om L.A. Noire’s mix van het echte rechercheurswerk, de klassieke Hollywood sfeer en bloedstollende actie naar deze nieuwe platformen te brengen,” zegt Sam Houser, oprichter van Rockstar Games. “Met de keuze uit spectaculaire virtual reality, prachtige 4K-beelden en de vrijheid in het spel, zijn de verbeterde versies een perfecte kans voor gamers om het spel op een hele nieuwe manier te beleven.”

L.A. Noire: The VR Case Files voor HTC Vive biedt adembenemende actie gecombineerd met echt rechercheurswerk in virtual reality, wat zorgt voor een ongekende interactieve spelervaring.

L.A. Noire voor Nintendo Switch beschikt over het volledige originele spel en alle extra downloadbare content, met specifieke verbeteringen, waaronder een Joy-Con mode met op gebaren gebaseerde besturingsmogelijkheden, HD Rumble en nieuwe camerashots. Ook beschikt het spel over touch screen besturing.

L.A. Noire voor PlayStation 4 en Xbox One consoles bestaat uit het volledige originele spel en alle extra downloadbare content, met een aantal technische verbeteringen voor visuals, waaronder de verlichting, wolken en nieuwe cinematografische camerashots. L.A. Noire wordt gespeeld in 1080p voor de Playstation 4 en Xbox One consoles, en in 4K voor Playstation 4 Pro en Xbox One X, waarbij de donkere krochten van de City of Angels prachtig weergegeven worden.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.