Samsung werkt met Oculus aan VR

Samsung werkt met Oculus aan VR

Vorige week vernam Engadget van ‘bronnen dichtbij Samsung’ dat Samsung bezig is met de ontwikkeling van een VR headset. Inmiddels heeft Engadget meer details weten los te peuteren. Volgens de site wordt de ontwikkeling namelijk begeleid door Oculus. De samenwerking is strategisch gebaseerd op een ruil in technologie, waarbij Oculus verantwoordelijk is voor de software en Samsung¬† zich op de hardware richt. Hierdoor heeft Oculus toegang gekregen tot Samsung’s OLED beeldschermen, wat ook veel inzicht brengt voor de ontwikkeling van Oculus Rift. Samsung heeft toegang gekregen tot de mobile software developers’ kit van Oculus. De samenwerking verklaart hoe Samsung van plan is de headset voor een relatief lage prijs op de markt te brengen.

Net als Oculus, heeft Samsung de visie dat virtual reality een grotere markt betreft dan alleen de gaming sector. Hoewel er een aantal games in de maak zijn voor de headset, zal Samsung de technologie toepassen als mediaspeler. Hoe dit precies tot uiting komt is nog onbekend, gezien de headset nog in een erg vroege ontwikkelingsfase zit.

De Samsung VR headset zal gebruik maken van de telefoon als beeldscherm. Door middel van een micro-usb kan de telefoon aan de headset worden vastgemaakt. Enerzijds betekent dit dat je bij gebruik van de headset met een telefoon op je hoofd zult moeten rondlopen, maar anderzijds betekent het dat de camera duidelijke beelden van de omgeving kan registreren. Deze beelden worden gecommuniceerd met sensoren in de headset, wat tot soepele in0game motion-bewegingen zou moeten leiden.

Hoewel een samenwerking tussen Oculus en Samsung veel zou kunnen betekenen voor VR technologie, moeten we nog voorzichtig zijn betreft deze headset. Tot dusver is Samsung’s VR headset enkel gebaseerd op geruchten. Samsung en Oculus hebben er nog geen woord over gerept.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.