Square Enix kondigt Final Fantasy Type-0 en Final Fantasy Agito aan

Square Enix kondigt Final Fantasy Type-0 en Final Fantasy Agito aan

Square Enix heeft vandaag de release aangekondigd van twee langverwachte titels: Final Fantasy Type-0 en Final Fantasy Agito. Final Fantasy Type-0, dat oorspronkelijk in 2011 is uitgebracht in Japan voor de PSP komt naar het Westen als een HD-remaster voor de PlayStation 4 en Xbox One. Daarnaast is de Westerse release van Final Fantasy Agito(dat al verkrijgbaar is in Japan) bevestigd voor iOS- en Android-apparatuur. Hajime Tabata, director van Final Fantasy Type-0:

De stem van onze Westerse fans was instrumentaal voor de ontwikkeling van Final Fantasy Type-0, en we vinden het fantastisch dat we deze titel binnenkort kunnen uitbrengen. Het nieuwe PlayStation 4-systeem en het Xbox One-platform hebben echt geholpen om de dynamische en turbulente wereld van Orience opnieuw tot leven te brengen.

Het door oorlog verscheurde land Orience is tevens de plek waar Final Fantasy Agito zich afspeelt. Spelers kruipen op mobiele iOS- en Android-apparaten in de huid van een cadet in de Dominion of Rubrum om Agito, een geprofeteerde redder van Orience te worden.
Een aantal belangrijke functies voor Final Fantasy Agito zijn:

Aanpassingsmogelijkheden voor personages: Creëer een uniek personage in de wereld van Final Fantasy Agito. Spelers krijgen toegang tot diverse aanpassingsopties voor personages, waaronder geslacht, gezichtstrekken, kapsels en nog veel meer.
Spelerskeuze: Communiceer met andere cadetten op Akademeia, inclusief belangrijke personages uit Final Fantasy Type-0. De beslissingen die je hier neemt, beïnvloeden het verloop van de geschiedenis in het spel en daarmee de wereldwijde spelerscommunity.
Missies: Voer missies uit om te levelen. Vind of maak het ultieme wapen. Ga de confrontatie aan met sterke vijanden in grootschalige, coöperatieve gevechten, waarbij de hele spelerspopulatie van Final Fantasy Agito wordt betrokken.

Final Fantasy Agito werkt met in-app aankopen en kan gratis worden gedownload op iOS- en Android-apparatuur. Op dit moment is voor geen van de titels een releasedatum vastgesteld.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.