Star Wars 1313 krijgt mogelijk een nieuwe kans door Disney

Star Wars 1313 krijgt mogelijk een nieuwe kans door Disney

Er zijn behoorlijk wat Star Wars-games verschenen in het verleden, maar er is er één die fans lang bezig wist te houden zonder daadwerkelijk te verschijnen. Star Wars 1313 (welke we in 2012 nog mochten previewen), de action-adventure game die zich afspeelde in de onderwereld van de planeet Coruscant, werd na de overnamen door Disney geannuleerd. Enorme zonde, want de game toonde niet alleen prachtige graphics, maar ook enorme potentie. Kathleen Kennedy, producer van Star Wars: The Force Awakens en grote naam bij Lucasfilm, heeft tegenover Slashfilm verteld dat de game mogelijk een nieuwe kans krijgt. Toen haar gevraagd werd naar niet gebruikte scripts voor een nooit gelanceerde Star Wars tv-serie, liet ze weten dat het team bij Lucasfilm door heel het ongebruikte materiaal heen aan het spitten is. Inclusief Star Wars 1313.

That’s an area we’ve spent a lot of time reading through the material that Star Wars creator George Lucas developed. That is something we very much would like to explore. And there was 1313 the game. It is unbelievable. So our attitude is we don’t want to through any of that stuff away. It’s gold. And it’s something we’re spending a lot of time looking at, pouring through, discussing, and we may very well develop those things further. We definitely want to.

Belangrijk is het om te benadrukken dat dit geen bevestiging is, maar het is meer dan wat we hadden. Personages, concepten en verhalen uit het verleden die niet gebruikt zijn, verdienen volgens Kennedy een tweede leven wanneer de kwaliteit hoog is. Het kan goed zijn dat 1313 alsnog het levenslicht gaat zien, al hoeft dit niet zomaar in de vorm van een game te zijn. Het verhaal kan ook uitmonden in een comic of tv show. Tot de tijd dat we meer weten vergapen we ons nog eens graag aan de trailer van de game die nooit mocht verschijnen.
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.