Star Wars Battlefront 2 bevestigd, focust op nieuwe films

Star Wars Battlefront 2

PC PlayStation 4 Xbox One
8.4

Sterk

8.2

User Avg

Star Wars Battlefront 2 bevestigd, focust op nieuwe films

Star Wars Battlefront 2 bevestigd, focust op nieuwe films

Eerder dit jaar liet EA al weten dat er in de komende jaren best nog wel wat Battlefront-titels gaan verschijnen. Nu bevestigd het bedrijf de eerste aankomende Battlefront, inclusief de eerste details. EA CFO Blake Jorgensen vertelde tijdens een ‘earnings call’ dat Battlefront 2 grotere en betere werelden moet gaan bevatten. Daarnaast focust de game zich volledig op de nieuwe films. Dit waar de vorige Battlefront zich puur focuste op de originele trilogie (Star Wars IV, V en VI). Jorgensen liet echter niet weten op welke films de game zich precies gaat richten.

Dat er een vervolg gaat komen op Battlefront is geen verrassing. Het eerste deel werd 14 miljoen keer verscheept en was een grote hit. De game deed het beter dan dat Electronic Arts zelf verwacht had.

Jorgensen liet daarnaast weten dat het het plan van EA is om elk jaar een Star Wars-game uit te gaan brengen. Tenminste, voor de volgende vier jaren. Battlefront 2 verschijnt volgend jaar, al is niet bekend of hij doelde op 2017, of het volgende fiscale jaar van EA (welke op 1 april begonnen is). Visceral, de studio achter Dead Space is samen met Motive bezig om een ‘Star Wars action game’ te creëren, deze moet ’tijdens het volgende jaar’ gaan verschijnen. De third-person action/adventure situerende in het Star Wars universum van Respawn heeft geen details gekregen rondom een lancering.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.