Statistieken Gamescom 2016 bekend

Statistieken Gamescom 2016 bekend

Afgelopen week vond in Keulen de Gamescom plaats. Nu weten we dat de beurs 345.000 bezoekers heeft getrokken. Dit zijn er net zoveel als in het jaar daarvoor. Wel waren er meer bedrijven aanwezig. Waar dit in 2015 806 bedrijven waren, boekte de 2016-editie er 877.

Van alle bezoekers waren er 30.500 zogenaamde trade visitors. De bedrijven kwamen uit 54 landen. Dit is een verhoging van 9 procent met eerdere edities en hierdoor is een record gezet. Volgens Gerald Böse, president en chief executive officer van Gamescom, was het evenement meer dan geslaagd.

Het stabiele aantal bezoekers geeft aan dat gamers van over de hele wereld ook dit jaar hun vertrouwen in ons hebben gesteld. In aanloop naar de beurs kondigde de organisatie extra veiligheidsmaatregelen aan. Die zijn ‘vlekkeloos verlopen’.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.