Strategische Resident Evil in ontwikkeling voor PC, Xbox One en PlayStation 4

Strategische Resident Evil in ontwikkeling voor PC, Xbox One en PlayStation 4

Het was in 1996 dat de wereld voor het eerst kennis kon maken met Resident Evil. Samen met het S.T.A.R.S. Alfa-team ging je in een landhuis op zoek naar het verloren gewaande Bravo-team. Het huis zat vol met geheimen, waaronder een virus dat de doden opnieuw tot leven kon wekken. Het was de start van een enge serie die twee jaar geleden bij het zesde deel aangekomen is (de eenentwintigste Resident Evil-game). Eind dit jaar kunnen we aan de slag met het vervolg. Echter, dit keer is het compleet anders dan wat we gewend zijn.

Op 13 november verschijnt Resident Evil: S.T.A.R.S., een turn based strategische titel waarin je opnieuw als lid van het S.T.A.R.S. Alfa-team op zoek gaat naar het vermiste Bravo-team in een eng, luguber landhuis. Je speelt met drie personages tegelijk. Jill Valentine, Chris Redfield en Barry Burton zullen geen onbekenden zijn voor fans van de serie. Door middel van het rollen van een dobbelsteen kun jij een x-aantal acties ondernemen. Rol je vier, dan mag je vier dingen doen. Neem je een stap? Onderzoek je een item? Schiet je op een ondode of geef je een partner levenskracht terug in de vorm van een herb? De keuze is aan jou. Het huis waarin de game zich afspeelt zit vol met gevaren en vallen. Zo belooft de geestelijk vader van de serie, Shinji Mikami, dat we niet alleen zombies maar ook gemuteerde dieren tegen gaan komen.

We willen de sfeer van de eerste Resident Evil benaderen. Doordat je het dobbelsteen-element hebt weet je niet hoeveel je als speler mag ondernemen. Wanneer je zes ogen gooit kun je een zombie misschien makkelijk aan gaan vallen. Wanneer je één rolt is het misschien slimmer om een stap terug te nemen. Er zullen niet alleen zombies aanwezig zijn in het landhuis (en het daarbij horende verborgen laboratorium), maar ook gemuteerde honden, vleermuizen en haaien.

Mikami gaat ook verder in op het verhaal.

Net als bijna twintig jaar geleden is het wederom Albert Weskers die een geheime agenda lijkt te hebben. Samen met Jill Valentine, Chris Redfield en Barry Burton is het aan de speler om dat te ontdekken. Omdat er veel mensen zijn die het origineel gespeeld hebben, hebben we er voor gekozen een alternatief verhaal te creëren voor Resident Evil: S.T.A.R.S.. Hierdoor kunnen nieuwe spelers, als ook die van de oude stempel, een fantastisch nieuw avontuur beleven. Zo kunnen spelers gevonden personen bij hun team van drie aan laten sluiten. Denk aan Brad Vickers en Rebecca Chambers. Maar wanneer je team groter gaat worden dan drie personen, blijf je maar één dobbelsteen gebruiken. Wanneer je dan een vijf gaat rollen kun je elk personage dus maar één vakje vooruit zetten. Hiermee dagen we de speler uit om verder te denken dan wat hij ziet, zijn aanvallen te plannen en strategische oplossingen te creëren. Iets wat noodzakelijk is want de gevaarlijke Tyrant loopt dit keer los door het huis en kan jou zomaar vinden.

Resident Evil: S.T.A.R.S. verschijnt op 13 november voor PC, Xbox One en PlayStation 4.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.