RuneScape geeft miljoenen ‘slapende’ accountnamen vrij

RuneScape geeft miljoenen ‘slapende’ accountnamen vrij

De bekroonde fantasy MMORPG RuneScape kondigt aan dat er miljoenen ‘slapende’ gebruikersnamen opnieuw beschikbaar worden gesteld om in de game te gebruiken. 66 Miljoen karakternamen – van de 220 miljoen gebruikersaccounts die sinds de lancering in 2001 gecreëerd zijn – zijn vrij om weer te gebruiken. Voor het eerst sinds tien jaar is het weer mogelijk om jezelf een ‘adellijke’ naam te geven, zoals Lord_Mage, King_Elf, Fonz of zelfs… GaryBarlow.

Ongeveer 20 procent van de slapende accounts – circa 13 miljoen – zal deze week al beschikbaar zijn voor nieuwe eigenaren. De eerste groep karakternamen werden op 5 en 13 augustus beschikbaar gemaakt voor de RuneScape community, waarbij gewilde namen zoals Banksy, ElloEllo en Cakelord voor het grijpen lagen. In de aankomende weken worden er nog meer karakternamen vrijgegeven. Voor spelers die in de eerste 24 uur na het vrijgeven van de eerste groep namen hun naam willen veranderen, is een minimaal level van 1.000 vereist. Op deze manier kunnen spelers die al veel tijd hebben geïnvesteerd in RuneScape, als een van de eerste de naam gebruiken die zij graag willen. Na 24 uur kunnen alle leden een naam kiezen.

Het vrijgeven van miljoenen slapende accountnamen is het gevolg van een grote stijging van 20 procent in zowel abonnees als actieve spelers in juli dit jaar.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.