Super Mario Run doet het niet goed genoeg

Super Mario Run

Super Mario Run doet het niet goed genoeg

Super Mario Run doet het niet goed genoeg

Wie had een jaar geleden gedacht dat Nintendo games uit zou gaan brengen voor smartphones. Inmiddels bracht Pokémon Go een hype als geen ander, was Fire Emblems Heroes voorzien van een goede start en had Super Mario Run op iOS al zo’n 100 miljoen downloads. Toch laat Nintendo nu weten dat die laatste game niet zoveel geld op heeft gebracht als dat de ontwikkelaars verwacht hadden. Dit lijkt te komen door het prijskaartje van bijna tien euro, iets wat veel mobiele gamers als te hoog beschouwen. De demo is gratis, maar mensen trekken niet massaal de portemonnee voor de rest van het spel. Van de 99 miljoen downloads in januari op iOS waren er 3 miljoen die de app gekocht hebben.

Toch wil Nintendo het buisnessmodel niet snel veranderen. Want hoewel Fire Emblem Heroes een free-to-play is, heeft het model uit Super Mario Run duidelijk de voorkeur bij Nintendo.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.