Super Smash Bros. Ultimate: een directe update!

Super Smash Bros. Ultimate: een directe update!

Er mag geen misverstand over bestaan: Nintendo zet dit najaar als het gaat om de Nintendo Switch vol in op twee verschillende titels. Pokémon Let’s Go Pikachu & Eevee moeten Pokémon-fans richting de Switch lokken. Dit wordt een avontuur waar iedereen van kan genieten, en wat niet zo diepgaand is als dat je normaal gewend bent van een Pokémon-game. Die diepgang zit wel in de nieuwe Super Smash Bros.. De Game heet niet voor niets Ultimate: Sakurai en zijn team doen er werkelijk waar alles aan om maar de ultieme Smash Bros-ervaring voor ons te maken. Tijdens de E3 van dit jaar kregen we al ruim 20 minuten aan Smash Bros informatie te zien. Deze week was het werderom raak. Nintendo organiseerde een speciale Smash Bros. Direct. Veel fans vroegen zich van te voren af wat Nintendo in godsnaam zou laten zien tijdens deze Direct. Was er wel voldoende om te laten zien? Die vraag kunnen we in ieder geval positief beantwoorden. Ik neem je mee naar de latste ontwikkelingen rondom Smash Bros..

Het lijkt er toch een beetje op dat de nieuwste Smash Bros. een stukje duisterder gaat zijn dan zijn voorganger. Eerder zagen we als in een aankondigingstrailer dat Mario en Mega Man in koele bloeden werden vermoord door Ridley. In het begin van de Smash Bros. Direct kreeg Luigi bezoek van de Dood zelf. Met een flinke slag van de zeis werd Luigi naar het hiernamaals gestuurd. Allemaal een stuk duisterder dan dat we normaal van Nintendo gewend zijn. Toch is de dood van Luigi niet voor niets geweest! Deze trailer werd gebruikt om aan te kondigen dat Castlevania voortaan ook deel uit maakt van het Smash Bros. universum! Simon Belmont vecht voortaan mee. Niet alleen Simon vecht mee ook Richter Belmont vecht mee als een echo-karakter. Over deze echo-karakters zo nog even wat meer. Tevens kregen we het level te zien waarin Simon vecht: het kasteel van Dracula. Het is het donkerste level ooit die we in Smash Bros. gezien hebben. Heel erg tof dat zo’n grote (third party) serie nu ook in Smash Bros. vertegenwoordigd is!
Nog even over de echo-fighters. In Smash Bros. zijn er altijd wel een aantal karakters die heel erg op elkaar lijken. Er zijn karakters die eigenlijk dezelfde moveset hebben, maar dan wel een andere skin hebben. In Smash Bros. Ultimate is dit onderscheid nog duidelijker. Dit soort karakters hebben de Echo-aanduiding en tellen volgeens Nintendo dan ook niet mee met het totale aantal karakters in de game. Een slimmigheidje, als je het mij vraagt. Op deze manier kan Nintendo wel nieuwe karakters aan de game toevoegen, zonder er heel veel moeite voor te doen. Ook zullen niet vele mensen klagen dat het een kloon is van een ander personage, omdat Nintendo er eerlijk voor uit komt dat dit een ‘echo’ is. Richter is een echo van Simon. Tevens zijn er twee nieuwe Echo’s aangekondigd in de direct: Chrom is een echo van Roy (uit Fire Emblem). Ook is Dark Samus – niet geheel verrassend – een echo van Samus. Vooral Dark Samus ziet er heel erg tof uit. Het doet ook de discussie opwaaien welke karakters we nog meer als echo kunnen verwachten. Een hoop mensen verwachten dat Shadow een echo gaat worden van Sonic. Dit ligt wat mij betreft ook erg voor de hand. Ook wordt Isabelle genoemd, uit Animal Crossing. Ook dat zou goed kunnen, hoewel ik eigenlijk hoop dat zij een eigen moveset gaat krijgen. Sowieso hoop ik op nog wat meer nieuwe karakters met een eigen moveset, maar echo-karakters zijn wel een toffe toevoeging aan de game.
Sowieso is Nintendo heel goed bezig als het gaat om het blij maken van de fans. Met de toevoeging van Ridley is sowieso de fan-favoriet eindelijk toegevoegd aan de game. Veel mensen hielden het niet voor mogelijk dat Ridley ooit nog naar Smash zou komen, maar eindelijk is het zo ver. Ook het tweede echte nieuwe personage is een echte fan-service: King K. Rool! Ook van dat personage hadden een hoop mensen nooit durven denken dat dit ooit in Smash zou zitten. Zelfs de ontwerper van Rare, die het personage ooit bedacht heeft, stelde op Twitter dat hij erg vereerd was dat het personage in Smash zat. Ook zijn er nog een aantal toffe Assist Trophies aangekondigd: met Shovel Knight zijn de indies goed vertegenwoordigd in de game, en ook Monster Hunter is aanwezig in de game met een assist trophy.

In de komende maanden gaan we vast en zeker nog meer zien van Super Smash Bros. Ultimate. Ik kan ondertussen haast niet meer wachten om met de game aan de slag te gaan. Hoe dan ook, de subtitel Ultimate is meer dan terecht. Ook steeds meer third party personages komen namelijk ook naar de game. Stiekem hoop ik dat Banjo Kazooie ook nog naar de game komt. Of misschien doet Bethesda, die de Switch ontzettend goed steunt, nog wel een duit in het zakje met een personage. Ik zou graag Doomguy wel in de game willen zien. Bovendien ben ik zeer benieuwd naar de mysterieuze mode, die in de Smash Direct nog geblurred werd. Wellicht zit er nog een speciale single-player mode in het vat? Hoe dan ook: het zijn mooie tijden voor Smash-fans!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.