Te gast bij VR center Enversed voor Ubisoft’s Medusa’s Gate

Te gast bij VR center Enversed voor Ubisoft’s Medusa’s Gate

Afgelopen vrijdag waren wij te gast bij Enversed VR te Eindhoven om Ubisoft’s nieuwste Escape Room te mogen beleven.

Beyond Medusa’s Gate is de nieuwste VR escape room  en is gebaseerd op Assassins Creed: Odyssey.  De escape room speelt zich dus af in het oude Griekenland. Enversed is op moment van schrijven Europa’s grootste VR-center, en heeft naast Beyond Medusa’s Gate ook nog Escape the Lost Pyramid, deze is weer gebaseerd op Assassin’s Creed: Origins en neemt je mee terug naar het oude Egypte.

Voor ons was het allemaal de eerste keer dat we een VR escape room gingen meemaken, sommigen hadden al wel ervaring met de VR van Playstation en sommigen ook al wel met Escape Rooms, maar nog niemand in dezelfde combinatie. We hadden er dus allemaal erg veel zin in. Bij aankomst werden we vriendelijk onthaald en begeleid naar de VR ruimte. Na een korte uitleg over hoe alles werkte mochten we dan dus laten zien dat wij konden ontsnappen uit de grot en het schip van de argonauten te vinden. De ervaring was erg vet en teamwork is zeker belangrijk om dit succesvol te doen, boogschieten en klimmen zijn een paar voorbeelden van wat je gaat tegenkomen in de virtuele wereld, natuurlijk zitten er ook puzzels in. De puzzels zijn van een redelijk niveau, niet te pittig maar ook niet makkelijk. En zoals je gewend bent van escape rooms is er ook een tijdslimiet, deze is 60 minuten. Goede communicatie is zeer belangrijk en dat werkt ook naar behoren, wel hadden sommigen van ons af en toe een soort van lag ervaring. Waardoor het schieten met een boog wel erg lastig ging, gelukkig had niet iedereen hier last van, dus anderen namen die taken dan gewoon over. Aan het einde van onze trip kwam dit punt nog even naar voren. En ze hadden ook gezien dat er een paar issues waren, nieuwe apparatuur werd dan ook direct besteld om zo de PC’s aan de nodige upgrades te voldoen zodat dit in de toekomst niet meer kan gebeuren. Dat is natuurlijk hoe we het graag zien, iets niet goed, niet zeuren, direct oplossen. Chapeau!
Er zijn natuurlijk nog meer dingen te doen bij Enversed, een zombie survival game, een hoogtevrees uitdaging, pinguïns stapelen en zelfs Google Earth VR, kortom genoeg te doen.

Wij hadden een geweldige middag en hebben veel lol met elkaar gehad, af en toe moesten we dan ff serieus zijn omdat we toch wilden proberen het binnen de tijd te halen, en dat is ons dus gelukt.

Met een briljante tijd van 53:48 zijn we ontsnapt uit de grot. Nog even nagepraat en natuurlijk voor het eervolle foto momentje geposeerd. Ik kan niks anders zeggen dan dat dit een zeer leuke ervaring was en kan dan ook iedereen aanraden om dit eens te gaan doen.

Bedankt Enversed voor de leuke dag!

Ps. We hadden ook nog een emmer meegenomen in de virtuele wereld, tot aan het einde. Maar helaas heeft de emmer de echte wereld niet gehaald. Mocht je deze nog tegenkomen, dan graag opsturen naar de redactie. 😉 

 

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.