The Evil Within 2: The Wrathful, “Righteous” Priest

Priester Theodore is steeds een raadsel gebleven… tot nu. Net als Stefano is Theodore één van de menselijke ‘monsters’ die z’n weg in de nieuwe STEM-wereld heeft gevonden in The Evil Within 2. Hij is eindelijk klaar om zijn boodschap aan de massa te onthullen – een bericht dat een ‘rechtvaardige’ woede belooft en een slachtpartij voor diegene die hem tegenwerken. Sebastian zal de toorn van deze meester-manipulator moeten overleven als hij nog enige kans wil maken om Lily te vinden en te ontkomen aan de nachtmerrie van STEM.

Theodore heeft zijn eigen redenen om in STEM te zijn en die staan los van Mobius’ doeleinden, die hij als verkeerd beschouwt. Wat hij precies zoekt, wordt enkel zichtbaar wanneer Sebastian meer verstrikt raakt in zijn wereld.

Net als Stefano is Theodore niet alleen in STEM, maar in tegenstelling tot Stefano, die de gruwelijke en vreselijke Guardian en Obscura beveelt, zijn Theodore’s handlangers geen wezens die hij gecreëerd heeft. Harbingers zijn normale mensen waarvan hun gedachten gebonden zijn aan de wil van Theodore. Deze Harbingers gebruiken vlammenwerpers en lijken alleen te bestaan om Theodore’s vurige wil uit te voeren. Ook als ze hiervoor iedereen die in hun weg staat, moeten verbranden.

Als Sebastian Castellanos duik je nogmaals in de hel in het vervolg op de survival horror game van 2014, een creatie van Shinji Mikami. Neem het op tegen verknipte wezens in verschrikkelijke gebieden en word geconfronteerd met jouw ergste nachtmerries in een race om jouw dochter te redden.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.