The Evil Within 2 toont de gestoorde, dodelijke fotograaf

Er is een nieuwe trailer voor The Evil Within 2 vrijgegeven. Sebastian zal niet enkel af te rekenen hebben met schrikwekkende schepsels in The Evil Within 2, hij zal ook het hoofd moeten bieden aan menselijke monsters die zich een weg gevonden hebben naar de nieuwe STEM-wereld. Verknipte personages zoals Stefano Valentini, een artiest met schimmige neigingen en een ongebreidelde verbeelding. Je zult voorbeelden van zijn werk zien, verspreid over Union – van grimmige foto’s tot “moment of death” – schetsen die de laatste momenten van iemand zijn leven vatten in een tastbare scène die zich blijft herhalen.

Nadat hij een oog verloor tijdens zijn tijd als oorlogsfotograaf, zonk Stefano al snel weg in de waanzin. Zijn nieuw verworven “visie” maakte hem geobsedeerd over het precieze moment waarop de dood iemand neemt en verteert – die fractie van een seconden waarop mensen, volgens hem, het mooist en het meest open zijn. Stefano kwam na de oorlog thuis met een nieuw doel. Hij wilde niet wachten tot deze perfecte momenten zich uit zichzelf voordeden. Waarom zou hij ook wanneer hij zelf die laatste adem kan orkestreren? Eén slachtoffer werd twee en al snel werd hij een seriemoordenaar, die ieder exact moment waarop zijn slachtoffers de weg naar de uitgang vonden, precies wist vast te leggen.
De echte wereld kon zijn talenten nooit waarderen. Stefano werd opgejaagd, tot hij zichzelf terugvond in de STEM wereld – een wereld van “pure schepping”. Een wereld die hij kon kneden zodat ze zijn eigen genoegens vervulden. En Lily is de sleutel tot het beschikbaar maken van het potentieel van deze wereld.

En hij is niet alleen in zijn betrachtingen. Obscura is, als product van zijn eigen immorele verbeelding, één van zijn grootste meesterwerken. Ergens binnen in Obscura schuilt een verhaal uit een ander leven, nog voor Stefano ooit van STEM gehoord had en een verhaal dat je zelf zult moeten ontdekken terwijl je in Union rondwaart.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.