TT Games opent nieuwe studio voor LEGO-videogames voor mobiel

TT Games opent nieuwe studio voor LEGO-videogames voor mobiel

TT Games, de ontwikkelaars van de bekende LEGO-videogamefranchise heeft vandaag de opening van TT Games Brighton aangekondigd. Dit is een nieuwe studio in het Verenigd Koninkrijk die zich focust op de ontwikkeling van nieuwe LEGO-games die speciaal worden ontwikkeld voor mobiele platforms. Jason Avent, oprichter en voormalig leider van Boss Alien, wordt het hoofd van de studio van TT Games Brighton.

Er ligt een geweldige kans voor LEGO-games op mobiel. We zijn buitengewoon gelukkig dat we in 2016 Playdemic als specialist op dit gebied hebben verworven. Ze werken aan een nieuwe LEGO-titel, naast hun fenomenaal succesvolle ‘Golf Clash.’ Nu kunnen we onze capaciteit nog verder uitbreiden onder leiding van Jason Avent, oprichter van Boss Alien en maker van CSR Racing. Jason is een van ’s werelds meest ervaren en vakkundige ontwikkelaars op dit gebied, met een gepassioneerde affiniteit voor LEGO en een geweldige visie voor het nieuwe team.

– Tom Stone, algemeen directeur van TT Games

Ik houd van LEGO en ik ben blij dat ik nieuwe games voor mobiel die alle geweldige kernwaarden van LEGO omvatten kan maken. Games die vanaf het begin tot het einde zijn ontworpen en ontwikkeld. Onze nieuwe titels worden toegankelijk, uitdagend en zitten natuurlijk boordevol met het kenmerkende vermaak en de humor van TT Games. We hebben een geweldig nieuw team in Brighton, met een prachtige en unieke mogelijkheid om LEGO op een gloednieuwe manier tot leven te brengen.

– Jason Avent

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.