Ubisoft praat over resoluties en frames in Watch_Dogs

Ubisoft praat over resoluties en frames in Watch_Dogs

Afgelopen week bevestigde Sony dat Watch_Dogs op 1080p met zestig frames per seconden zou lopen op de PlayStation 4. Niet veel later werd deze claim weer teruggetrokken. Nu komt Ubisoft eindelijk met een officieel antwoord. Op de PlayStation 4 draait de game op 900p, de Xbox One versie moet het doen met 792p. In beide gevallen draait de game op 30 frames per seconde. Creative director Jonathan Morin:

Resolutie is een maar nummer, net zoals dat de framerate een nummer is. Al die nummers zijn valide onderdelen van het maken van nieuwe games. Maar je maakt keuzes over de ervaring die je wilt bieden. In ons geval is de dynamiek alles. Ontdekking en expressie zijn alles. Je wilt een stabiele framerate hebben, maar je wil dynamiek in de kern van de ervaring hebben.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.