United Eleven krijgt content voor het voetbalseizoen 2014-2015

United Eleven krijgt content voor het voetbalseizoen 2014-2015

Nexon Europe heeft aangekondigd een belangrijke nieuwe contentupdate uit te voeren voor de online voetbalmanagementsimulator United Eleven. Grote transfers zijn bijgewerkt voor de start van het nieuwe seizoen, evenals nieuwe clubs en een verandering in statistieken voor het volledige spelerrooster. Columbia’s James Rodriguez zorgde voor ophef met zijn komst vanaf AS Monaco naar Real Madrid voor het begin van het nieuwe seizoen. Dit is opgenomen in de game, samen met andere grote transfers zoals Toni Kroos, die voor de overwinning staat en ook op weg is naar het Spaanse topteam. Ook is de ruil van David Luiz van Chelsea naar Paris St Germain zichtbaar.

In totaal werden er 38 nieuwe clubs toegevoegd aan het United Eleven rooster, met 15 nieuwe teams binnen de Nederlandse en Portugese selecties om de nationale teams aan te vullen. De volledige lijst van 4.535 spelers heeft updates van de statistieken gekregen die de real-life prestaties in het laatste meeslepende seizoen en tijdens het 2014 WK in Brazilië weergeven. En om helemaal up to date te blijven, hebben teams uit Engeland, Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje promoties of degradaties gekregen op basis van hun prestaties. Paul Lee, Nexon Europe Product Manager:

We hebben moeten wachten op de start van het nieuwe seizoen – zowel in de game als in het echte leven. We hebben de veranderingen in de voetbalwereld volledig opgenomen, en ook een aantal nieuwe functies toegevoegd waar we spelers graag mee gaan zien experimenteren – hopelijk in ons komende toernooi.

De nieuwe functies omvatten onder andere een leensysteem dat spelers toestaat om voetballers naar andere continenten te sturen om te trainen. Bij terugkeer zullen spelers een aantal speciale vaardigheden hebben geleerd die teamdynamiek en speelstijl zullen veranderen. Enkele voorbeelden zijn Warmed Up, die +2 aan alle spelerattributen toevoegt nadat ze 6 km hebben behaald in een wedstrijd, en Quick Recovery, die +1 toevoegt aan alle attributen als je een goal maakt – en nog veel meer!

Mobiele gebruikers zullen ook een update zien in de vorm van real-time meldingen wanneer hun voetballers geblesseerd raken, geschorst worden, of weggestuurd worden, en wanneer er andere grote gebeurtenissen plaats vinden. Een 1-op-1 Tournament is ook aangekondigd. Bij kwalificatie zullen 32 gebruikers geselecteerd worden om aan het toernooi deel te nemen en kans te maken op een aandeel van de prijzenpool van 720 euro. Meer details over het toernooi worden binnenkort bekend gemaakt.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.